Første mord nogensinde i Disneys by Celebration

Nyheder
Den lille idylliske by i Florida, Celebration, der er skabt af The Walt Disney Company, står over for en drabssag for første gang i stedets 14 år lange historie.
Den lille idylliske by i Florida, Celebration, der er skabt af The Walt Disney Company, står over for en drabssag for første gang i stedets 14 år lange historie.


Myndighederne i byen Celebration i USA har for første gang siden byen blev grundlagt i 1996 oplevet et mord. Matteo Giovanditto blev fundet død i sit hjem i Celebration i går og det lokale politi bekræfter, at der er tale om drab.


Celebration blev udtænkt og bygget af The Walt Disney Company i midten af 1990'erne i et forsøg på at skabe en harmonisk og problemfri by som i "de gode gamle dage". Nogen mener dog, at Celebration næsten er FOR perfekt og kalder byen med dens ca. 11.000 indbyggere for "urealistisk fejlfri".


Celebration har hidtil været indehaver af en årelang rekord som byen med den laveste kriminalitet i USA. 

Selvom byen ligger en kort køre tur fra Walt Disney World, fungerer byen som et rigtigt samfund med eget politi, brandvæsen, skoler, børnehaver, biblioteker, losseplads etc. Flere af Disneys mindre afdelinger som fx Walt Disney Publishing holder stadig til i byens erhvervslokaler ligesom Disney ejer byens elværk, rensningsanlæg og hæderkronede hospital.


Det nylige mord kan dog være med til at forstærke den krise der har ramt Celebration de seneste år, hvor den finansielle nedtur i USA er gået hårdt ud over huspriser og befolkningstilgangen.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Egern slukkede for strømmen i Walt Disney World

To drillesyge egern listede sig ind en strømcentral i Walt Disney World og forårsagede en timelang mørklægning af dele af resortet.

VIDEO: Vred gæst kvæler Disney World-buschauffør

En ellers normal dag i Walt Disney World tog en dramatisk drejning da chaufføren af en officiel Disney-bus blev angrebet af en vred passager. Se videoen her.

Firedobbelt Peter Pan-sanger scorer kassen

En ung amerikaner fik Disney på nakken på grund af en populær YouTube-video. Men så opdagede Disneys øverste chef ham og Danny Fong har nu en stor sponsoraftale på vej - med Disney.

Selvmord hærger Disneyland Paris

Forfærdelige arbejdsvilkår skulle angiveligt være grunden til at tre ansatte i 2010 har taget livet af sig selv. Disney-ledelsen kalder anklagerne for usmagelige.

Anders And i luftkrig

Flyselskabet Cimber Sterlings medarbejdere har købt hundredevis af flybilletter til én krone hos konkurrenten under falske navne som fx "Anders And". Målet med chikanen var at forhindre almindelige passagerer i at flyve med Norwegian.

Mand dømt for at gramse på Minnie Mouse

En 60-årig amerikaner befamlede bysterne på en skuespiller i et Minnie Mouse-kostume i Walt Disney World i Florida