Pixar vokser og udvider i Canada

Nyheder
Pixar Animation Studios har åbnet en lille underafdeling i Vancouver i Canada og pladsen er allerede for trang. Efter en af Pixars største DVD-succeser ser Pixar Canada sig nødsaget til at udvide pladsen.
Pixar Animation Studios har åbnet en lille underafdeling i Vancouver i Canada og pladsen er allerede for trang. Efter en af Pixars største DVD-succeser ser Pixar Canada sig nødsaget til at udvide pladsen.

Pixar & co. er flyttet til Vancouver i Canada - og de har vokseværk.

Pixar har været et af de mest fremgangsrige filmstudier i USA de seneste 10 med en pletfri række af hitfilm uden et eneste flop. Og den slags succes medfører vækst, ligesom Walt Disney Studios pludselig fik mulighed for at ansætte hundredevis af nye medarbejdere samt at bygge et gigantisk filmkompleks i Burbank, Californien efter den overvældende medvind som Snehvide og de Syv Små Dværge bragte til Disney.

Lego-Buzz holder vagt i Pixars foyer.

De mange hundrede millioner dollars som Pixar Animation Studios skovler ind til Disney-koncernen hvert år, bliver bl.a. brugt på at fordoble kapaciteten hos Pixars hovedkontor i Emmeryville, Californien. I Canada så en helt ny Pixar-afdeling dagens lys tidligere på året. Underafdelingen blev døbt Pixar Canada og fik tilholdssted i millionbyen Vancouver ikke langt fra den amerikanske grænse.

Pixars egen introduktionsvideo til Pixar Canda:

Der gik ikke længe før Pixar Canada fik behov for en udvidelse. Næsten 75 nye ansatte skal flytte ind inden udgangen af 2010 og det betyder, Pixar Canada har måtte opkøbe flere nabobygninger for at gøre plads til de mange ekstra animatorer der snart skal sende endnu mere Pixar-animation ud i verden.

Wall-E og Eva nyder udsigten over Vancouvers bugt.

Pixar Canada er øremærket til udelukkende at lave kortfilm, webfilm, tv-specials og andre mindre produktioner baseret på Pixars "store" film som Toy Story og Biler. En af de produktioner der er skyld i Pixar Canada pludselige vokseværk er DVD'en "Bumle højt på strå" (på engelsk "Maters tall tales") som blev et gigantisk hit verden over og hentede et tocifret millionbeløb hjem til det nystartede canadiske animationshus.


Vi kan fremover forvente mange flere små historier fra det voksende Pixar Canada. Lige nu arbejdes der fx på en række kortfilm om Doug, hunden fra "Op".Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Lynet og Bumles internationale plakat

Den nyeste plakat for Pixar's "Biler 2" viser med al tydelighed, at den kommende sequel sender Bumle og Lynet McQueen vidt omkring.

Pixar-film bliver til "klassikere" med guldnumre

Det tyder på at Disney er klar til at genudgive alle Pixar filmene under fællestitlen 'Pixar Klassikere'.

Pixar-chefer imponerede over hjemmelavet fanvideo

Leandro Copperfield kalder sig selv for "en sand filmelsker" og han har tiltrukket sig en masse opmærksomhed de seneste dage. Da han for nylig uploadede sin hjemmelavede hyldestvideo til Pixar, "The Beauty of Pixar" på YouTube, fik selskabets øverste chef øje på den og inviterede straks Leandro på besøg hos filmstudiet.

I dag blev Pixar canadisk

Pixars kolossale medvind har gjort filmstudierne i den lille amerikanske by Emmeryville utilstrækkelige. Pixar Animation Studios åbnede i dag et søsterselskab i Canada.

'Partly Cloudy' klar til biografen

Pixar's nyeste kortfilm hedder 'Partly Cloudy' og forventes at blive vist i biograferne foran 'Up'. Nu offentliggøres det første billede i høj opløsning fra filmen.

DEN KOMPLETTE LISTE: Pixar's mesterværker

Denne liste indeholder en samlet oversigt over alle Pixar's tidligere og kommende fuldlængdefilm.