Krig mellem Anders And og Chip & Chap censureret fra juleshow

Nyheder
Disneys Juleshow på DR har ikke altid været så idyllisk og hyggeligt som vi kender det i dag. I "gamle dage" var det fyldt med bomber og skyttegrave.
Disneys Juleshow på DR har ikke altid været så idyllisk og hyggeligt som vi kender det i dag. I "gamle dage" var det fyldt med bomber og skyttegrave.


Disneys Juleshow er for mange danskere en fast juletradition på højde med kirkebesøget og dansen om juletræet. Men hvis man tror at Disneys elskede juleshow altid har været det samme, tager man fejl.

Da Disneys Juleshow første gang tonede frem på TV-skærmene i de danske julehjem i 1969, var det bl.a. med en Anders And-tegnefilm, som vi ikke får lov at se nu til dags. Jakob Stegelmann, der er med i DR's redaktion af Disney Sjov, husker godt kortfilmen "Toy Tinkers" med Anders And, der er oppe at slås med Chip og Chap i krigslignende scener:


»De skyder, de har hjelme på, der er skyttegrave mellem pakkerne. Det er virkelig krig under juletræet«, fortæller Jakob Stegelmann til dr.dk.

'Krigsfilmen' havde været en fast del af Disneys juleshow siden 1969, men forsvandt altså i 1980'erne, erindrer Jakob Stegemann.

Det var ikke DR, der brød med juletraditionerne. Anders And i krig blev fjernet af Disney-koncernen selv.


»Det ville man ikke have, for det passede jo ikke til juleaften. Men jeg syntes jo, at den var sjov«, tilføjer Jakob Stegelmann.

Anders Ands krig mod Chip og Chap er stadig ikke med i Disneys juleshow, men den optræder ind i mellem i Disney sjov, lyder det beroligende fra DR.

Se "Toy Tinkers" og alle de andre tegnefilm fra Disneys Juleshow HER.


Kilde: dr.dkKommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Det "andet" Disneys Juleshow

Læs om det andet Disney-juleshow: dét, der fandtes i Danmark, længe før fjernsynet kom til verden. Det årlige "Metropols Juleshow" – en hæderkronet decemberforlystelse, som mange københavnere over 40 stadig tænker tilbage på med nostalgisk våde øjne.

Det vidste du ikke om "Disneys Juleshow"

Læs sjove fakta om et af julens mest sete tv-programmer i Danmark.

Disneys Juleshow endte med kedelige gentagelser

Det meste var som det plejede, da Disneys Juleshow traditionen tro blev vist på TV i går juleaftensdag. Men hvor indslaget typisk bliver afrundet med et par splinternye klip fra kommende Disney-film, var der i år ikke meget nyt over de to "overraskelser".

VIDEO: Disneys Juleshow

Siden 1969 har Disneys juleshow været fast del af danskernes TV-jul. Hvis du ikke kan vente til juleaften kl. 16:00, kan du se de legendariske juletegnefilm her.

En ny juleklassiker er født: "Prep & Landing"

Da Walt Disney sidste år producerede den lille animationsfilm "Prep & Landing" for den amerikanske tv-station ABC, høstede den gode anmeldelser og vandt flere priser. Nu lader det til den bliver en årlig tradition. Se hele filmen her.

Disney's Juleshow

Så blev det december. For mange mennesker betyder det et besøg i kirken, julegaver, dans om juletræet, flæskesteg, mandelgaver og familiehygge. Men julen ville aldrig være den samme uden 'Disney's Juleshow'.