2010 blev rekordår for Hong Kong Disneyland

Nyheder
Efter flere år med skuffende få gæster satte Disneys mindste forlystelsesresort i år besøgsrekord. Hong Kong Disneyland ser omsider ud til at have fået godt fat i kineserne.
Efter flere år med skuffende få gæster satte Disneys mindste forlystelsesresort i år besøgsrekord. Hong Kong Disneyland ser omsider ud til at have fået godt fat i kineserne.


Hong Kong Disneyland, der drives i fællesskab af Disney og Hong Kongs regering, kan langt om længe glæde sig over gode nyheder. For den yngste af Disney's parker har lidt under utilfredse gæster, lave besøgstal og rødglødende underskud siden resortet åbnede i 2005. I flere år måtte Hong Kong Disneyland stille sig tilfreds med sølle tre millioner besøgende om året, hvorimod det langt større Disneyland i Californien kunne byde næsten 16 millioner gæster indenfor.

SE LISTEN OVER ALLE DISNEY-PARKERNES BESØGSTAL

Nu har Hong Kong Disneyland nået en milepæl med fem millioner besøgende i 2010. Det er cirka en halv million flere gæster end i 2009. Og en stærkere markedsføringsstrategi har blandt andet medført 80 % flere indiske besøgende og over 30 % flere gæster fra Thailand.

Hong Kong Disneyland er Disney's mindste "Magic Kingdom", både 
målt på areal og antal forlystelser.

De nye besøgstal placerer Hong Kong Disneyland på højde med Hong Kongs hidtil mest populære forlystelsespark Ocean Park der også har haft godt fem millioner gæster dette år.

Disney forventer at 2011 bliver endnu bedre, når det kommende Toy Story Playland åbner i Hong Kong Disneyland næste år. 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

VIDEO: Der bygges i Hong Kong Disneyland så langt øjet rækker

Den svært tiltrængte udvidelse af Hong Kong Disneyland er i fuld gang. Omfanget af byggeriet er kolossalt, selvom der i pressemeddelelserne er tale om "tre nye MINI-lande". En gæst i parken tog videokameraet med ombord på Disneyland toget og filmede denne video der dokumenterer hvor stort det nye område i Hong Kong Disneyland i virkeligheden er.

Omsider strømmer folk til Hong Kong Disneyland

2010 var det bedste år for det kritiserede og publikumsplagede Disney-resort i Hong Kong. En stigning på 13% i besøgstallet betyder måske, at Disney's kinesiske forlystelseseventyr alligevel får en lykkelig slutning.

REKORD: Disneyland fyldt til bristepunktet

Medarbejderne i Disneyland Resort i Californien kom på noget af en prøve i går, da begge af resortets parker måtte lukke på grund af for mange gæster. Det var første gang i parkens historie, at den maksimale kapacitet blev nået så hurtigt.

Disney aflyser Hong Kong-udvidelse

Den planlagte udvidelse af Hong Kong Disneyland for 2,2 milliarder kroner er nu udsat på ubestemt tid. Den kinesiske regering vil ikke hjælpe den kriseramte forlystelsespark.

Aftale om Shanghai Disneyland næsten på plads

Ifølge flere store amerikanske medier er den kinesiske regering og The Walt Disney Company meget tæt på at indgå en aftale om at bygge det, der skal blive verdens største Disney-park om få år.

Hong Kong Disneyland i bedring

Efter en sløv start og svigtende besøgstal er der nu en smule optimisme at finde i Hong Kong Disneyland. Parkens besøgstal er steget med 8%.