REKORD: Disneyland fyldt til bristepunktet

Nyheder
Medarbejderne i Disneyland Resort i Californien kom på noget af en prøve i går, da begge af resortets parker måtte lukke på grund af for mange gæster. Det var første gang i parkens historie, at den maksimale kapacitet blev nået så hurtigt.
Medarbejderne i Disneyland Resort i Californien kom på noget af en prøve i går, da begge af resortets parker måtte lukke på grund af for mange gæster. Det var første gang i parkens historie, at den maksimale kapacitet blev nået så hurtigt.


Det er sjældent at en Disney forlystelsespark må lukke på grund af for mange besøgende. Men det sker et par gange om året, når fx en højtid bringer ekstra mængder af gæster til "The Happiest Place on Earth". Og det skete i går, da juletrafikken til Disneyland i Californien lammede vejnettet i området og tvang medarbejderne til at lukke for portene.

Det er sket før, at Disneyland har nået sin besøgsgrænse på omkring 82.000 mennesker. Men det er første gang, at det sker så hurtigt, som det gjorde i går, da parken måtte tænde for "Disneyland er lukket"-skiltet allerede kl. 10:00, to timer efter den åbnede.

Cirka halvdelen af menneskehavet der flere gange dagligt nyder World of Color-
showet i Disney's California Adventure.

Herefter blev de mange skuffede gæster henvist til søsterparken der ligger et stenkast derfra Disney's California Adventure. Men kl. 13:00 blev også menneskestrømmen her for meget og parken måtte ligeledes lukke for adgang. Det lokale politi blev indkaldt for at dirigere den tunge trafik og de kilometer lange bilkøer væk fra Disneyland og ud til midlertidige parkeringspladser på en nærliggende mark.

Først hen mod aften kunne folk igen komme ind til forlystelserne. Disney ønsker ikke at oplyse præcis hvor mange besøgende de havde i går, men udtaler med henvisning til de mange frustrerede og skuffede tilrejsende:

"Vi har altid mange glade gæster i Disneyland, men at have SÅ mange besøgende som vi havde i dag sætter glæden på prøve."


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Kæmpe Ursula-robot klar til gæster i Disneyland

Disney's kreative troldmænd i USA har vakt en af filmhistoriens mest karakteristiske skurke til live med en imponerende Audio Animatronic - en yderst realistisk robot. Se billeder og video af Ursula her.

Omsider strømmer folk til Hong Kong Disneyland

2010 var det bedste år for det kritiserede og publikumsplagede Disney-resort i Hong Kong. En stigning på 13% i besøgstallet betyder måske, at Disney's kinesiske forlystelseseventyr alligevel får en lykkelig slutning.

2010 blev rekordår for Hong Kong Disneyland

Efter flere år med skuffende få gæster satte Disneys mindste forlystelsesresort i år besøgsrekord. Hong Kong Disneyland ser omsider ud til at have fået godt fat i kineserne.

Walt Disney World modstår Harry Potters magi

Fra i år har man kunne træde ind i en "ægte" Harry Potter-verden i Universal Studios i Florida fuldt udstyret med Hogwarts-slot, landsby, togstation og Hagrids hytte. Men selvom "The Wizarding World of Harry Potter" har været en gigantisk turistmagnet, har naboen Walt Disney World ikke mistet gæster.

Milliard-forlystelse kører på skinner

Disneyland i Californien får næste år en af verdens dyreste forlystelser. Den er næsten en tro kopi af byen Kølerkildekøbing fra filmen 'Biler' og får anlagt en over en kilometer lang racerbane. I disse dage bliver bilerne testkørt og her kan du for første gang se, hvordan køreturen bliver.

Spektakulært vandshow slår rekord i Disneyland

Aldrig før har så mange mennesker været på besøg i Disney-parken 'Disney California Adventure'. Årsagen var premieren på det enorme vandshow 'World of Color'.