TILBAGEBLIK: De bedste og værste Disney-film i 2010

Baggrund
Toy Story 3 blev den altoverskyggende filmproduktion hos Disney i 2010. Men hvad med de øvrige seks film vi fik at se i biografen? Se her hvordan det gik dem - både i kroner og ører og i følge anmelderne.
Toy Story 3 blev den altoverskyggende filmproduktion hos Disney i 2010. Men hvad med de øvrige seks film vi fik at se i biografen? Se her hvordan det gik dem - både i kroner og ører og i følge anmelderne.


Her på DisneyOnline.dk har vi været ekstatiske over et fantastisk filmår i Disney-øjemed. Johnny Depp gav nyt liv til den gale hattemager i "Alice i Eventyrland", Rapunzel lamslog os med sin charme og sit gedigne animationshåndværk i "To på Flugt" og Mickey Mouses ikoniske optræden fra Fantasia blev gjort til en hel film med Nicolas Cage i "Troldmandens Lærling".

Hvis man skal pege på én film der tog rampelyset i 2010, så bliver det uden tvivl "Toy Story 3", også uden for Disney's univers. I Hollywood måtte alle andre bøje sig for Pixar's sequel der slog adskillelige rekorder som bl.a.: Årets mest indbringende film, årets mest anmelderroste film og den mest indbringende animationsfilm nogensinde.

Her er listen over Disney's biograffilm i 2010 og hvordan de klarede sig i forhold til verdensomspændende biografindtægter og hos anmelderne (fra RottenTomatos.com):


FILM BIOGRAFINDTJENING RATING PÅ ROTTENTOMATOS
Toy Story 3 $ 1.063.000.000 99 %
Alice i Eventyrland $ 1.024.000.000 51 %
Prince of Persia: The Sands of Time $ 335.000.000 36 %
To på Flugt $ 276.000.000 89 %
Troldmandens Lærling $ 215.000.000 43 %
Tron Legacy $ 178.000.000 49 %
Secretariat $ 58.000.000 62 %

Bundskraberen hos filmanmelderne blev "Alice i Eventyrland" som ellers entrerede den eksklusive klub af film der har tjent over 1 milliard dollars (klubben har kun seks andre medlemmer). På den økonomiske bundlinje var det den alvorlige "Secretariat" der trak det korteste strå og måtte nøjes med en indtjening på "kun" 58 millioner dollars.


SE OGSÅ: DISNEY'S MEST VÆRDIFULDE FILMKommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Gode gamle Plys udkonkurrerer Biler 2

Selvom Walt Disneys seneste tegnefilmsklassiker havde premiere samtidig med finalefilmen i Harry Potter-serien, så formåede den lille hyggelige historie om den honningelskende bjørn at overgå selveste Lynet McQueen og Bumle.

Første billede fra "Brave" - Pixars næste film

Det er endnu ikke meget vi har set til den kommende eventyrfilmen "Brave". Pixar Animation Studios bevæger sig nu ind på Disney's territorium med en klassisk prinsessefortælling, men med det sædvanlige Pixarske twist. Her kan du se det allerførste officielle billede fra filmen der viser prinsessen Merida i fuld aktion.

Walt Disney Studios vil have patent på Johnny Depp

Walt Disney Pictures vil have Johnny Depp i hovedrollen til deres nye eventyrfilm "Oz: Great and Powerful". Det vil betyde at Depp efterhånden medvirker i så mange Disney-film, at filmselskabet selv udtaler: "Vi har vist snart patent på den fyr".

Disney giver os nostalgi, bilræs og teenagedrama i 2011

Efter et år med gigantiske filmsucceser som "Alice i Eventyrland", "Toy Story 3", "Prince of Persia", "Tron Legacy" og "To på Flugt" går Disney endnu et interessant filmår i møde i 2011. Læs her om hvad Walt Disney Pictures har på tapetet i det nye år.

Anmeldere elsker Toy Story og Facebook

"Toy Story 3" og Facebook-filmen "The Social Network" har fået de bedste anmeldelser i USA i 2010.

Smugkig på Burton's 'Alice i Eventyrland'

I Disney's nye fan-magasin kan man i det netop udkomne eksemplar se de første officielle fotos og billeder af artwork fra Disney's Tim Burton-instruerede 'Alice i Eventyrland'.