Disney-teknologi bringer kampfly i luften

Nyheder
Disney's rutsjebaner er ikke kun sjov og ballade. Det amerikanske militær har sammen med det amerikanske rumagentur NASA affyret sit første jagerfly ved hjælp af en teknologi som Disney udviklede til forlystelsen "Rock n' Roller Coaster.
Disney's rutsjebaner er ikke kun sjov og ballade. Det amerikanske militær har sammen med det amerikanske rumagentur NASA affyret sit første jagerfly ved hjælp af en teknologi som Disney udviklede til forlystelsen "Rock n' Roller Coaster.


Det amerikanske militær har åbenbart været i Disneyland for at opdage nye teknologier. Flåden har sammen med NASA (det amerikanske rumagentur) netop haft deres første succesfulde affyring af et kampfly ved hjælp af det elektromagnetiske affyringssystem EMALS (Electromagnetisk Aircraft Launch System). Systemet er i følge flåden så effektivt at det ikke alene bruger mindre plads på fx hangarskibe og er langt mere effektivt og sikkert, men EMALS kan også skyde jagerfly afsted med 30% mere kraft end tidligere systemer.

EMALS er frugterne af årelange tests og dyr udvikling hos både militæret og NASA. Men idéen kommer fra noget så uskyldigt som en rutsjebane i Disneyland.


I 1990'erne brugte Disney enorme summer på at opfinde et nyt system der kunne sende fartglade rutsjebaneelskere afsted med højere fart og på kortere tid end nogensinde før. I samarbejde med ingeniørfirmaet Vekoma, der laver ekstraordinære konstruktioner til forlystelsesparker, udviklede Disney elektromagnetismen til en grad så den kunne bruges til at sende tusindvis af passagerer afsted fra 0 til 110 km/t på blot få sekunder.

Forlystelsen "Rock n' Roller Coaster" åbnede i Disney's Hollywood Studios i Florida og var dengang i 1999 en spektakulær oplevelse.


Kort tid efter åbningen af "Rock n' Roller Coaster" blev The Walt Disney Company kontaktet af den amerikanske flåde der ville indgå et samarbejde for at bringe teknologien over fra underholdningsindustrien til våben- og krigsbranchen. Disney har siden løbende givet deres råd, know how og vejledning hvor det var relevant, men hverken flåden eller Disney vil gå nærmere i detaljer med hvad samarbejdet har indebåret.

11 år efter at Disney bragte elektromagnetisme til Walt Disney World er EMALS denne uge blevet en realitet og "Rock n' Roller Coaster" må se sig overgået af tonstunge kampfly. Og i følge NASA skal teknologien bringes endnu videre. Efter planen skal EMALS udbygges til at kunne sende satelitter i kredsløb om jorden indenfor få år.
Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Kæmpe Ursula-robot klar til gæster i Disneyland

Disney's kreative troldmænd i USA har vakt en af filmhistoriens mest karakteristiske skurke til live med en imponerende Audio Animatronic - en yderst realistisk robot. Se billeder og video af Ursula her.

Ariels undervandseventyr udskydes flere måneder

Man skal væbne sig med tålmodighed, hvis man vil prøve Disney's nyeste bud på en kæmpeforlystelse, "Den Lille Havfrue: Ariel's Underwater Adventure". Attraktionen, der ventes med stor spænding blandt elskere af Disney-parker, forsinkes nu med flere måneder.

Disney vil bruge ny revolutionerende falsk ild i Disney World

Disney forsøger konstant at presse teknologien til det yderste for at skabe de mest unikke oplevelser i deres forlystelsesparker. Om kort tid vil du kunne se falsk ild flere steder i bl.a. Walt Disney World. Se videoklip af den virkelighedstro ild her.

De syv små dværge skal gøre Fantasyland endnu mere fantastisk

I nat afslørede Disney deres ambitiøse planer for et nyt og forbedret Fantasyland i Walt Disney World i Florida. Park-udvidelsen til flere hundrede millioner kroner vil bl.a. indeholde en rutjsebanetur gennem de syv små dværges diamantmine.

Sløret løftes for "Radiator Springs Racers"

De lynhurtige racerbiler der om få år skal være hovedattraktionen i en ny kæmpeforlystelse i Disneyland i Californien har været holdt top hemmelige. Men her kan du få et smugkig på, hvad der er i vente.

Florida får prinsesse-mekka

Walt Disney World i Orlando, USA kan se frem til en stor udvidelse, når parken om cirka tre år åbner et sandt paradis for prinsesse-fans. Et nyt land bliver hjem for Ariel, Belle og Askepot.