Surrealistisk Disney-bygning udråbt til årtusindets bedste arkitektur

Nyheder
Den anerkendte, amerikanske hjemmeside Huffington Post har netop placeret Walt Disney Concert Hall på listen over de 10 bedste arkitekturperler i dette årtusinde.
Den anerkendte, amerikanske hjemmeside Huffington Post har netop placeret Walt Disney Concert Hall på listen over de 10 bedste arkitekturperler i dette årtusinde.


Disney-arkitektur forbindes som regel med Tornerose- eller Askepotslottene i Disney's forlystelsesparker. Men midt i Los Angeles ligger der en prominent bygning der på mere anonym vis bærer Walt Disney's navn. Walt Disney Concert Hall var en gave fra Lillian Disney (Walt Disney's kone der døde i 1997 98 år gammel) til indbyggerne i Los Angeles og som et minde om Walt's kærlighed til kunsten og byen. Lillian nåede dog aldrig at deltage i åbningen af Walt Disney Concert Hall, da den først åbnede i 2003.


Den surrealistiske sølvbygning er netop kommet på en fornem liste over de vigtigste bygningsværker siden i tidsperioden 2001 - 2010. Det er det amerikanske internetmedie Huffington Post der har kronet arkitektur fra hele verden. På listen finder man bl.a. OL-stadionet i Beijing "Fuglereden" og The New York Times Building i New York. Danmark er også repræsenteret på listen ved "8-tallet" i Ørestad.

8-tallet i Ørestad designet af tegnestuen BIG.

I begrundelsen for valget af Walt Disney Concert Hall som en af de 10 bedste bygninger i verden skriver Huffington Post:

"Mens Disney Concert Hall er enormt opfindsom - med et design der klart overgår overgår Bilbao - er jeg mere imponeret over arkitektens teknologi, der bemyndiger alle arkitekter til at designe og udvikle komplekse geometriske systemer."

Se hele listen fra Huffington Post HER.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney giver DR lov til at redigere i film

Disney har aldrig før givet andre lov til at redigere i deres film. Ved brug af alternative metoder fik en ivrig DR-producent grønt lys fra selskabet.

Disney-sange toner frem på Slotskoncert i Ledreborg

Oplev blandt andet Stig Rossen og Maria Lucia, når de sammen med DR Underholdningsorkestret og DR Vokalensemblet fremfører Disneys klassikere ved årets Slotskoncerter.

Europas største Disney-butik på vej i Paris

Den Disney-butik der åbner på Strøget i København til foråret bliver en lilleput-forretning i sammenligning med "World of Disney"-butikken der p.t. er ved at blive bygget i Disneyland Paris. Se hvordan Europas største shoppingmekka for Disney-elskere kommer til at se ud.

Fire nye Disney-hoteller hylder animationen

Når Walt Disney World bliver udvidet med fire nye hoteller i 2012, bliver det næsten muligt at overnatte midt i en animationsfilm. Se de første skitser af hotellerne der hylder Den Lille Havfrue, Find Nemo, Løvernes Konge og Biler.

El Capitan Theatre

El Capitan Theatre er en Disney-ejet biograf i Hollywood, der har en lidt omtumlet fortid, og i dag står som en af de ikoniske bygninger på Hollywood Boulevard.

Disney's Oscars

Walt Disney er stadig manden, der har vundet flest priser i Oscar-historien. Og hans tegnefilms-selskab fortsætter med at hive de eftertragtede trofæer hjem. Her er en liste over Disney's Oscar-nomineringer og vindinger gennem tiderne.