Street-kunstner tager Mowgli og Baloo som gidsler

Nyheder
Når den anonyme undergrundskunstner 'Banksy' sætter hans kontroversielle værk "Save or Delete Jungle Book" på auktion i aften, forventes det at blive solgt til op til 715.000 kr. Og Disney er ikke glade.
Når den anonyme undergrundskunstner 'Banksy' sætter hans kontroversielle værk "Save or Delete Jungle Book" på auktion i aften, forventes det at blive solgt til op til 715.000 kr. Og Disney er ikke glade.


Et af de nyeste værker fra den ukendte og samtidig verdenskendte street-kunstner 'Banksy' forestiller Mowgli, Baloo, Kong Louis og flere andre kendte figurer fra Disney's animerede klassiker "Junglebogen" (1967) der alle er bundet om hænder, fødder og for øjnene med en økseudstyret bøddel foran sig. Værket med titlen "Save or Delete Jungle Book" blev oprindeligt bestilt af Greenpeace til en kampagne mod fældning af regnskoven.

Banksy-kunst på muren på Vestbredden.

Plakaten blev aldrig sendt i trykken på grund af rettighedsmæssige problemer med Disney. The Walt Disney Company ønskede ikke at lade deres figurer fra "Junglebogen" medvirker i kampagner af den karakter, fortalte en jurist fra Disney's hovedkontor i Glendale, Californien.

I stedet valgte kunstneren med pseudonymet 'Banksy' at sætte originalprintet under hammeren på auktionshuset Bonham's i London. Og Disney's junglevenner kan vise sig at være en sand guldgruppe for 'Banksy', da værket forventes at blive solgt for op mod 715.000 kr.

"Den Fejende Dame" af Banksy.

'Banksy' der bl.a. er blevet kendt for hans gadegrafitti i New York, Los Angeles og på Vestbredden i Israel, har prominente købere og fans som bl.a. Angelina Jolie og Johnny Depp.


 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Blev iPad'en testet i "De Utrolige"?

I en ny bog om udvikling og testing af gadgets og hi-tech produkter mener forfatterne, at Steve Jobs muligvis har brugt Disney/Pixar-filmen "De Utrolige" til at måle publikums reaktion på det produkt der senere ville blive til iPad'en.

Nye billeder fra 'Narnia 3' og 'Prince of Persia'

Nu er der kommet helt nye billeder til en kommende Disney-film - og en film der ikke længere er medlem af "Disney-familien".

'The Last Song' trailer

Så har Disney/Touchstone frigivet traileren til Miley Cyrus' nye film "The Last Song".

'Et Juleeventyr' for skræmmende for amerikanerne

Disney's nye julefilm 'A Christmas Carol' er hidtil blevet præsenteret som et humoristisk juleeventyr med en veloplagt Jim Carrey i hovedrollen. Men det er den i virkeligheden ikke.

Mickey som street art

I en ny kollektion har Disney samarbejdet med nogle af USA's førende street art-kunstnere. Det er blevet til et tøjmærke med en lidt anden version af Mickey Mouse end vi er vant til.

Disney's største plakat-kunstner død

Netop afdøde John Alvin leverede plakatkunst til nogle af Disney's mest elskede filmperler.