Underjordisk kommandocenter skal tackle Disney's køproblemer

Nyheder
Disney's parker i USA er plaget af et stadig større problem: lange køer til forlystelserne. De seneste års rekordhøje besøgstal har medført længere ventetid ved mange større attraktioner og Walt Disney World's ledelse tager nu drastiske midler i brug, for at dulme gæsternes utålmodighed.
Disney's parker i USA er plaget af et stadig større problem: lange køer til forlystelserne. De seneste års rekordhøje besøgstal har medført længere ventetid ved mange større attraktioner og Walt Disney World's ledelse tager nu drastiske midler i brug, for at dulme gæsternes utålmodighed.


Det kræver en velsmurt maskine at håndtere 30 millioner gæster om året. Og Disney Parks & Resorts har gennem årene finpudset kunsten at lave underholdende ventetider til perfektion. Alligevel er køerne i Walt Disney World i Florida blevet for lange for mange besøgende. 


I resortets jævnlige brugerundersøgelser er gæsterne i stigende grad utilfredse med ventetiden ved de større attraktioner og mest populære forlystelser. Ledelsen i Walt Disney World tager nu konsekvensen og åbner "Disney Operational Command Center". 

Det nye kommandocenter er indrettet i en underjordisk bunker placeret under Askepotslottet i parkens hjerte. Herfra skal en stab på fem medarbejdere overvåge køsituationen i samtlige forlystelsesparker i Walt Disney World. På en væg af fladskærme kan de ansatte se alle forlystelser omgivet med enten en grøn, gul eller rød farve alt efter ventetidens omfang.


Hvis farven på en forlystelse som fx "Pirates of the Caribbean" skifter fra grøn til gul kan kommandocenteret vælge at udsende en Jack Sparrow-figur til at underholde folkemængden uden for forlystelsen eller få attraktionens manager til at indsætte flere både til at øge kapaciteten.

Det nye kø-kommandocenter har flere værktøjer der kan tages i brug, hvis køerne bliver uudholdelige. Hvis et specifikt område i parken har langt flere gæster end et andet, kan der med kort varsel iværksættes små parader og mindre shows i de øvrige dele af parken, for at lokke gæsterne til det tyndbefolkede område. Disney Operational Command Center overvåger også stressniveauet på hoteller og i butikker og restauranter i Walt Disney World.


Den gennemsnitlige Walt Disney World-gæst har kun tid til at prøve ni forlystelser om dagen ud af mere end 40 mulige. Disney håber at stedets besøgende nu kan nå endnu flere fornøjelser takket være det nye højteknologiske nervecenter.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney vil bruge ny revolutionerende falsk ild i Disney World

Disney forsøger konstant at presse teknologien til det yderste for at skabe de mest unikke oplevelser i deres forlystelsesparker. Om kort tid vil du kunne se falsk ild flere steder i bl.a. Walt Disney World. Se videoklip af den virkelighedstro ild her.

Sådan har du aldrig set et slideshow før!

Disney overraskede alle, da de i onsdags havde premiere på deres nye aftenshow i Disneyland: "The Magic, the Memories and You". Folk troede, at de blot skulle se et slideshow med fotos projekteret op på Askepot-slottet. Når du ser denne video, vil du forstå, hvorfor klapsalverne fortsatte i over 10 minutter.

Egern slukkede for strømmen i Walt Disney World

To drillesyge egern listede sig ind en strømcentral i Walt Disney World og forårsagede en timelang mørklægning af dele af resortet.

Walt Disney World modstår Harry Potters magi

Fra i år har man kunne træde ind i en "ægte" Harry Potter-verden i Universal Studios i Florida fuldt udstyret med Hogwarts-slot, landsby, togstation og Hagrids hytte. Men selvom "The Wizarding World of Harry Potter" har været en gigantisk turistmagnet, har naboen Walt Disney World ikke mistet gæster.

Megan Fox holdt thanksgiving i Disney World

Kvinden der flere gange er blevet kåret til verdens lækreste, valgte at holde hele sin thanksgiving-ferie i Walt Disney World i Florida sammen med sin Beverly Hills 90210-mand.

VIDEO: Vred gæst kvæler Disney World-buschauffør

En ellers normal dag i Walt Disney World tog en dramatisk drejning da chaufføren af en officiel Disney-bus blev angrebet af en vred passager. Se videoen her.