Disney-slottet i Paris får en make-over

Nyheder
Torneroseslottet i Disneyland Paris er efter mange års hård sol, regn og sne blevet en medtaget og falmet fornøjelse. Derfor skal det ikoniske slot undergå en større restaurering i løbet af denne sommer.
Torneroseslottet i Disneyland Paris er efter mange års hård sol, regn og sne blevet en medtaget og falmet fornøjelse. Derfor skal det ikoniske slot undergå en større restaurering i løbet af denne sommer.


Disneyland Paris' mest centrale blikfang er sammen med Eiffeltårnet der ligger ca. 30 km. derfra en af Europas mest fotograferede bygninger. Derfor er det også sjældent, at Disney vælger at dække slottet til i stilladser for at male og rette småfejl. Men efter 10 år siden den sidste større renovering af slottet, er det nu på tide at give ikonet en rigtig make-over.

LÆS OGSÅ: DISNEY'S FANTASTISKE SLOTTE

Disneyland Paris har tidligere varslet en restaurering der skulle have fundet sted i løbet af foråret 2010. Det skete dog aldrig og i stedet er det nu bekræftet, at Torneroseslottet skal have sin tiltrængte opfrisker fra marts 2011 og frem til engang i august 2011. 


Den længe ventede make-over betyder at de falmede farver og mange små småskader bliver udrettet og at bygningen kan vende tilbage til sin oprindelige stand fra da Disneyland Paris åbnede i 1992. Men for parkens ca. 35.000 daglige besøgende kan en større make-over blive til stor gene, hvis slottet bliver helt eller delvist indhyllet i stilladser og indpakning. Disneyland Paris har dog ikke offentliggjort detaljer om, hvor meget restaureringen vil gå ud over bygningens synlighed.

Vær derfor forberedt på et lidt mindre magisk eventyrslot på dine fotos, hvis du skal besøge Disneyland Paris denne sommer.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney-mesterværk er trækplaster på sandslotsfestival

En belgisk festival i Blankenberge har mange fantastiske bygningsværker i sand, men det største tilløbsstykke er en række af sandskulpturer lavet og leveret af Disneyland Paris.

OVERBLIK: Disney's parker verden over

The Walt Disney Company ejer og opererer 12 forlystelsesparker på tre kontinenter. Har du styr på hvilke og hvor? Få overblikket her.

VIDEO: Disney-jul verden over

Julesæsonen er skudt i gang. Og Disney er mestre i at gøre denne højtid ekstra magisk. Her er en samling videoer der tager dig jorden rundt og viser, hvordan Disneys forlystelsesparker fejrer jul.

Torneroseslottet åbnes igen for gæster

I Disneyland i Californien kan man igen få en fantastisk oplevelse i slottets snørklede trappegange og hemmelige pasager. Attraktionen genåbner efter 15 år i glemmebogen.

Disneyland Resort Paris proppet til randen

I den forgangne weekend oplevede Disneyland i Paris en usædvanlig begivenhed. Resortet nåede sin maksimale kapacitet på 85.000 gæster på en enkelt dag. Det betød kaos og gratis goder for de ventende besøgende.

Disneyland Paris slår alle rekorder

For første gang nogensinde runder Disneyland Resort Paris de 15 mio. gæster der oprindeligt var målet for resortet. Derudover afslører det nyeste årsregnskab rekordhøj omsætning og omsider et overskud på bundlinjen.