Disney lukker Propaganda Games og afskediger 70

Nyheder
Spilvirksomheden Propaganda Games der bl.a. har lavet "Turok" bliver nu lukket af Disney der købte selskabet for blot seks år siden. Det aktuelle konsolspil til filmen "Tron Legacy" bliver Propaganda's sidste.
Spilvirksomheden Propaganda Games der bl.a. har lavet "Turok" bliver nu lukket af Disney der købte selskabet for blot seks år siden. Det aktuelle konsolspil til filmen "Tron Legacy" bliver Propaganda's sidste.Propaganda Games som i 2005 blev en del af Disney Interactive er nu blevet lukket med øjeblikkelig varsel og firmaets 70 ansatte står uden job.

Det er realiteterne efter flere år med en sløv spiludvikling og for få titler på markedet. Propaganda Games udgav i 2008 first-person shooter-spillet "Turok" som blev godt modtaget hos køberne. Men siden er det gået sløvt for den canadiske spilproducent. Sidste års aflysning af det stort anlagte "Armada of the Damned" der skulle være det officielle spil til den fjerde "Pirates of the Caribbean"-film, viste at det gik skidt for Propaganda Games. 

Spillet "Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned" som aldrig blev til noget.

Da Disney fik fingre i det nystartede firma i 2005 var visionen, at Propaganda Games skulle levere titler der appelerede til de mange mandlige kunder der var på udkig efter adventure og action-spil. Men firmaets stiftere (der tidligere var en del EA) kunne ikke levere varen, og Disney-koncernen begyndte allerede for et år siden at lede efter potentielle købere der ville aftage Propaganda. 

Det eneste aktuelle spil som Propaganda Spil har på markedet er "Tron Legacy" der følger i kølvandet på Walt Disney Pictures-filmen af samme navn.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney erhverver sig børne-Facebook

Det sociale netværk Togetherville bliver kaldt for "Facebook for børn" og har over 4 millioner brugere. Togetherville er nu blevet opkøbt af The Walt Disney Company.

Disney stormbløder på spilmarkedet

Selv efter den store opmærksomhed og de pæne salgstal for Disney Interactives seneste spil "Epic Mickey", vælger Disney nu at skrue ned for deres aktivitet på spilmarkedet. Op mod 700 ansatte i Disney Interactive er blevet fyret.

"Epic Mickey" solgt i 1,3 mio. eksemplarer i USA

Selvom Disney's stort opslåede spil "Epic Mickey" blev lunkent modtaget i Europa, har det i løbet af den første måned på markedet i USA solgt 1,3 millioner eksemplarer.

Disney frigiver episk spiltrailer

'Epic Mickey' er titlen på det mest hypede spil fra Disney Interactive i mange år. Mickey Mouse har forladt sit småbørnspublikum med klubhuset på Playhouse Disney og begiver sig nu ind i en mørk og hjemsøgt version af Disneyland. Se den nye trailer her.

Pirates of the Caribbean uden Johnny Depp

'Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned' er titlen på et nyt spil baseret på Disney's populære pirate-film. Og for en gangs skyld er Kaptajn Jack Sparrow ikke at finde i traileren. Læs hvorfor.

Disney udvider på online-fronten

Disney's online-division har netop opkøbt Kerpoof Studios der fremover skal levere billeder, animation og printbare malebøger med kendte Disney-figurer.