Shanghai Disneyland skal bestå af tre forlystelsesparker

Nyheder
De kinesiske myndigheder talte for første gang åbnehjertet ud omkring den kommende kæmpe-park, Shanghai Disneyland. De fremmødte pressefolk blev bl.a. overraskede over nyheden om at ikke én, men hele tre forlystelsesparker er planlagt for Disney's dyreste resort til dato.
De kinesiske myndigheder talte for første gang åbnehjertet ud omkring den kommende kæmpe-park, Shanghai Disneyland. De fremmødte pressefolk blev bl.a. overraskede over nyheden om at ikke én, men hele tre forlystelsesparker er planlagt for Disney's dyreste resort til dato.


Omfanget af Shanghai Disneyland er efterhånden ved at gå op for Disney-fans verden over. Fx kunne DisneyOnline.dk tidligere på måneden komme med den astronomiske pris på dette kommende kæmperesort i en af hverdens folkerigeste byer. Til gårsdagens pressemøde med en delegation fra Shanghais myndigheder, blev der nu også løftet slør for de længeresigtede visioner for Shanghai Disneyland.

Mickey Mouse lander snart i Shanghai.

Indenfor en årrække efter den første Disney-parks åbning vil yderligere to forlystelsesparker skyde op og danne verdens næststørste Disney-resort efter Walt Disney World i Florida. Den første park der skal stå klar til gallaåbning i 2015 vil blive en klassisk Disney-park a la Magic Kingdom med fire-fem mindre "lande" og et prinsesseslot i midten. Men Shanghai vil få sig en helt særlig version af denne park som adskiller sig betydeligt fra de øvrige Magic Kingdoms i USA, Paris, Hong Kong og Tokyo. Slottet vil blive et helt nyt af slagsen som aldrig er blevet bygget af Disney før og parken vil ikke have hovedgaden "Main Street U.S.A." som de tidligere versioner trofast har indeholdt.

En hemmeligholdt model over det kommende Shanghai 
Disneyland.

Til pressemødet fortalte en talsmand fra Shanghais borgmesterkontor, at de to øvrige forlystelsesparker vil blive fuldstændige fantastiske. Temaerne er endnu ikke endeligt besluttet, men planen er indtil videre at bygge en kinesisk version af EPCOT og en asiatisk klon af Animal Kingdom.

Derudover blev planerne om et omfattende metrobyggeri i forbindelse med Disney-resortet fremvist. En 9,2 kilometer lang metrobane vil blive bygget udelukkende for at bringe Shanghais beboere ud til den underjordiske Disneyland Station ved parkens hovedindgang. Metroen, som bliver betalt af Shanghai, vil koste 3,3 milliarder kroner.
Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Kæmpe voldgrav omkranser Shanghai Disneyland

Når det nye enorme Disney-resort i Shanghai står færdig om nogle år, bliver det ikke nemt at bryde ind. Det første synlige tegn på at byggeriet er i gang er disse billeder af en kilometer lang voldgrav der skal beskytte Shanghai Disneyland.

Første spadestik til Shanghai Disneyland afslører verdens største Disney-slot

Ved ceremonien, hvor det første spadestik til Shanghai Disneyland blev taget, kunne Disney vise billeder af hele forlystelsesområdet og af slottet, som bliver større og højere end alle andre slotte i Disney's verdener.

Den astronomiske pris for Shanghai Disneyland afsløret

Det er ikke billigt at bygge en forlystelsespark. Og de tal der har floreret i forbindelse med byggeriet af Shanghai Disneyland har da også været astronomisk høje. Men først nu kommer den officielle pris på Disney's kommende kæmperesort.

Så er det officielt! Shanghai Disneyland på vej

Selvom Disney-fans over hele verden har vidst det med stort sikkerhed i snart halvandet år, er det først nu, at Disney er kommet med den officielle udmelding. Verdens sjette Magic Kingdom er på vej - i Shanghai.

Første byggefotos fra Shanghai Disneyland

Første spadestik til det enorme Shanghai Disneyland er nu taget og de første billeder fra byggepladsen kan ses her.

Byggeriet af Shanghai Disneyland begynder om en uge

Disney får snart en gigantisk forlystelsespark i verdens folkerigeste land. Shanghai Disneyland er spået til at blive større end nogen anden Disney-park og byggeriet begynder om ca. en uge. Se det eneste billede af, hvordan det kommer til at se ud her.