Disney stormbløder på spilmarkedet

Nyheder
Selv efter den store opmærksomhed og de pæne salgstal for Disney Interactives seneste spil "Epic Mickey", vælger Disney nu at skrue ned for deres aktivitet på spilmarkedet. Op mod 700 ansatte i Disney Interactive er blevet fyret.
Selv efter den store opmærksomhed og de pæne salgstal for Disney Interactives seneste spil "Epic Mickey", vælger Disney nu at skrue ned for deres aktivitet på spilmarkedet. Op mod 700 ansatte i Disney Interactive er blevet fyret.


Det er ikke mere end et par dage siden, at The Walt Disney Company lukkede og slukkede for en af deres spilvirksomheder Propaganda Games og afskedigede 70 medarbejdere. Nu følger et endnu større chok i Disney's spilafdeling. Op mod 700 Disney Interactive-ansatte er blevet fyret. Disney Interactive lancerede sidste år det meget omtalte "Epic Disney" der med held fik vist en mere dyster side af Mickey Mouse og resten af Disney's univers. Men selvom "Epic Mickey" havde forholdsvis pæne salgstal, skruer Disney nu ned for blusset i deres spildivisioner.


Disney vil fremover fokuserer mere på spil på flader som Facebook, Apps og mindre online-sites fremfor de dyrere og mere omstændige konsolspil. Et tegn på dette var fx da Disney erhvervede spilproducenten Playdom for over 4 milliarder kroner. Et selskab der hovedsagligt laver spil til Facebook.

"Epic Mickey".

En unavngiven og nyligt fyret kilde fra Disney Interactive siger til hjemmesiden GamesBeat, at Disney snart vil opkøbe et større og mere solidt spilfirma som afløser for Disney's egen interne afdeling. Den tidligere ansatte peger på både Naughty Dog, Activision Blizzard og EA som mulige bud.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney erhverver sig børne-Facebook

Det sociale netværk Togetherville bliver kaldt for "Facebook for børn" og har over 4 millioner brugere. Togetherville er nu blevet opkøbt af The Walt Disney Company.

Disney lukker Propaganda Games og afskediger 70

Spilvirksomheden Propaganda Games der bl.a. har lavet "Turok" bliver nu lukket af Disney der købte selskabet for blot seks år siden. Det aktuelle konsolspil til filmen "Tron Legacy" bliver Propaganda's sidste.

"Epic Mickey" solgt i 1,3 mio. eksemplarer i USA

Selvom Disney's stort opslåede spil "Epic Mickey" blev lunkent modtaget i Europa, har det i løbet af den første måned på markedet i USA solgt 1,3 millioner eksemplarer.

Disney frigiver episk spiltrailer

'Epic Mickey' er titlen på det mest hypede spil fra Disney Interactive i mange år. Mickey Mouse har forladt sit småbørnspublikum med klubhuset på Playhouse Disney og begiver sig nu ind i en mørk og hjemsøgt version af Disneyland. Se den nye trailer her.

Disney fyrer endnu en topchef

Disney er ikke tilfreds med størstedelen af de film der kommer fra studierne i disse år. Derfor er der for øjeblikket gang i en større udskiftning af cheferne. Det kan betyde en helt ny stil fra Disney i fremtiden.

Fyringsrunde i Disneyland og Walt Disney World

Efter et kæmpe tab af besøgende i årets første kvartal har Disney nu valgt at afskedige hundredevis af medarbejde i begge af firmaets amerikanske resorter.