Blev iPad'en testet i "De Utrolige"?

Nyheder
I en ny bog om udvikling og testing af gadgets og hi-tech produkter mener forfatterne, at Steve Jobs muligvis har brugt Disney/Pixar-filmen "De Utrolige" til at måle publikums reaktion på det produkt der senere ville blive til iPad'en.
I en ny bog om udvikling og testing af gadgets og hi-tech produkter mener forfatterne, at Steve Jobs muligvis har brugt Disney/Pixar-filmen "De Utrolige" til at måle publikums reaktion på det produkt der senere ville blive til iPad'en.


Gav Pixar-filmen "De Utrolige" os et kig i krystalkuglen dengang i 2004? Det mener forfatterne Chris Noessel og Nathan Shedroff, der i bogen "Make It So - Learning from SciFi Interfaces" skriver om hvordan teknologivirksomheder afprøver nye produkter ved at placere dem i film og derefter se publikums reaktion.

Noessel og Shedroff har flere eksempler på hvordan gadgets i Hollywood-film har afgjort om produktet er endt med at blive produceret eller om det i stedet er blevet afblæst på grund af svage forbrugerreaktioner. Forfatterne fortæller, at hvis en biografgænger efter filmen synes at teknologien var for underlig eller urealistisk, kan det bruges af virksomhederne til at vurdere om forbrugerne vil være tilbøjelige til at købe det, hvis det kom på hylderne.


Et af bogens eksempler er iPad'en. I følge Noessel og Shedroff fik Apple's direktør Steve Job (som i øvrig er medlem af Disney's bestyrelse) placeret en animeret version af en iPad-lignende gadget i Pixar-filmen "De Utrolige". Efter en række biografpremierer i Los Angeles i 2004 blev der foretaget spørgeundersøgelser blandt publikum, hvor et af spørgsmålene lød "Hvordan vurderer du teknologien og de elektroniske gadgets i filmen?".

Tilsyneladende må publikum have svaret positivt, for seks år senere kunne man, ligesom hr. Utrolig, holde tablet-computeren i hånden og lege løs på den trykfølsomme skærm.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

4 flotte Brave plakater

Pixars næste store filmeventyr byder på en prinsesse med skrigende orange hår, skotsk regnvejr og mystiske væsner. Her får du fire flotte dugfriske karakterplakater fra Disney/Pixar.

Første kvindelige helt på vej i Pixar-film

Heltinden i Pixars kommende computeranimerede film "Brave" er pigen Merida. Det er første gang, Pixar lader en kvinde eller pige få hovedrollen. Og på tide mener Anne Christine Bech fra foreningen Women in Film and Tv.

Liv i rygterne om en fjerde Toy Story-film

I et BBC-interview forleden sagde Pixar-chef John Lasseter således om de tiltagende rygter om en "Toy Story 4": "Vi har ikke offentliggjort noget endnu". Ingen bekræftelse, men med denne langt fra afkræftelse, har Woody og Lightyear-fans fået fornyet håb om endnu en film om Andy's legetøj.

Første billede fra "Brave" - Pixars næste film

Det er endnu ikke meget vi har set til den kommende eventyrfilmen "Brave". Pixar Animation Studios bevæger sig nu ind på Disney's territorium med en klassisk prinsessefortælling, men med det sædvanlige Pixarske twist. Her kan du se det allerførste officielle billede fra filmen der viser prinsessen Merida i fuld aktion.

Disney vil med på iPad-bølgen

Med Apple's udsigt til endnu en megasællert i iPad'en, er Disney klar til at være med på vognen. Og snart vil det vise sig hvor tæt et bånd der efterhånden er blevet knyttet mellem Disney og Apple.

Disneyfilm på iTunes

Over en halv million Disney-film er nu blevet solgt gennem musik-butikken iTunes.