Disney-boss scorer 31 millioner kroner i lønforhøjelse

Nyheder
Bog Iger er direktør for verdens største underholdningsvirksomhed og chef for over 175.000 mennesker over hele kloden. Og når virksomheden så tilmed tjener flere penge end nogensinde før, udløser en lønstigning der kan få de fleste almindelige lønmodtagere til at blegne. Se her hvor meget Disney's topchef tjente i alt i 2010.
Bog Iger er direktør for verdens største underholdningsvirksomhed, Disney, og chef for over 175.000 mennesker over hele kloden. Og når virksomheden så tilmed tjener flere penge end nogensinde før, udløser det en lønstigning der kan få de fleste almindelige lønmodtagere til at blegne. Se her hvor meget Disney's topchef tjente i alt i 2010.

Bob Iger og Mickey Mouse til premieren på World of Color-showet i
Disney California Adventure i Disneyland Resort i Anaheim, Californien.

Siden Bob Iger tiltrådte som CEO for The Walt Disney Company i 2005 er det kun gået én vej for selskabet: fremad. Han var med til at opkøbe Pixar i 2006 og han beordrede erhvervelsen af Marvel i 2010 samt bygeriet af et ny megaresort i Shanghai der åbner om få år.

Disney's indtjening steg 20 % i 2010 til i alt 21 milliarder kroner fra året før. Og det har åbenbart vakt så stor tilfredshed hos bestyrelsen, at en lønforhøjelse til Iger i den helt store klasse var på sin plads. Disney-chefen steg 31 millioner kroner i løn fra hans sidste årsindtægt der lød på "kun" 129 millioner kroner i 2009. Sidste år kunne Bob Iger derimod høste hele 160 millioner kroner i løn, aktier og bonusser. 
Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney's økonomi boomer

Det seneste kvartalsregnskab for Disney-koncernen blev offentliggjort i dag. Og Andebys pengetank bugner af langt flere penge end økonomerne havde regnet med. Både forlystelsesparker, film, legetøj og tv-kanaler er en guldrandet forretning for The Walt Disney Company.

Pirat-legetøj skovler penge ind til Disney

"Pirates of the Caribbean"-filmene tjener ikke kun penge i biografer og på DVD'er. Siden den første film så dagens lys i 2003 har Disney's pirat-univers været en sand guldmine. Salg af "Pirates"-merchandise har nu rundet 8,6 milliarder kroner.

Rapunzel sætter Thanksgiving-rekord

"To på Flugt" satte ny indtjeningsrekord i USA i går, da den havde premiere i de amerikanske biografer.

Sådan bruger Disney deres milliarder

The Walt Disney Company omsætter for cirka 200.000.000.000 kroner om året. Se her hvad de går og bruger formuen på for tiden.

Disney-chef Bob Iger får 286 mio. kr. i bonus

The Walt Disney Company's øverste chef modtager rekordhøj bonus for regnskabsåret 2008. Og det er på trods af, at Bob Iger har vist tilbageholdenhed og sagt nej til over 13 mio. kr. ekstra han kunne have gjort krav på.

Bob Igers løn steg til 140 mio. kr.

Efter et umådelig godt år for Walt Disney Company's økonomi, er lønnen til firmaets øverste chef blevet hævet betydeligt.