Pirat-legetøj skovler penge ind til Disney

Nyheder
"Pirates of the Caribbean"-filmene tjener ikke kun penge i biografer og på DVD'er. Siden den første film så dagens lys i 2003 har Disney's pirat-univers været en sand guldmine. Salg af "Pirates"-merchandise har nu rundet 8,6 milliarder kroner.
"Pirates of the Caribbean"-filmene tjener ikke kun penge i biografer og på DVD'er. Siden den første film så dagens lys i 2003 har Disney's pirat-univers været en sand guldmine. Salg af "Pirates"-merchandise har nu rundet 8,6 milliarder kroner.


The Hollywood Reporter kunne i går afsløre, at en af de store indtægtskilder for The Walt Disney Company de seneste år har været piratprodukter - den lovlige slags. Indtil videre har de tre "Pirates of the Caribbean"-film indbragt Disney 8,6 milliarder kroner fra salg af merchandise alene. Indtægterne for DVD og Blu-raysalg er ikke oplyst.


De samlede indtægter fra de tre films biografomsætning er på over 15 milliarder dollars. Salg af legetøj, tallerkner, fastelavnskostumer, penalhuse og andet merchandise fra "Pirates"-franchiset står dermed for ca. 25 % af filmenes samlede indtægter til Disney's pengetank.


Der er stadig lang vej op til verdens næstmest indbringende film-merchandise: "Biler" (førstepladsen tilhører "Star Wars"). Pixar's "Biler" har solgt tøj og legetøj for cirka 10 milliarder kroner om året siden 2006 svarende til i alt omkring 50 milliarder kroner indtil videre.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneys biografindtægter

Walt Disneys filmstudier har genereret milliarder af dollars siden 'Snehvide og De Syv Små Dværge' fik premiere i 1937. Her kan du se en liste over, hvor meget Disneys film tjener i biograferne verden over.

Jack Sparrow er en pengemaskine

Det fjerde pirateventyr med Johnny Depp i spidsen, 'Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand', har nu indtjent 1 milliard dollars på verdensplan.

PIRATFEBER: "I ukendt farvand" tjener 2 mia. kr. på en uge

Piraterne er kommet for at blive. Pirates of the Caribbean: I Ukendt Farvand er den hidtil mest succesfulde af Disney's Pirates-film. Siden premieren i torsdags har kaptajn Jack Sparrow allerede plyndret over to milliarder kroner fra glade biografgængere. Og sat en ny verdensrekord.

Disney-pirater på LEGO-togt

Når kaptajn Jack Sparrow sætter sejl mod nye eventyr i Disney's "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" kunne han meget vel gøre det i en Lego-udgave af sit sejlskib. En hel række af nye LEGO-produkter i "Pirates"-tema har set dagens lys. Her kan du få et nærmere kig på alle modellerne.

Johnny Depp i 'Pirates 4'

Nu er det omsider blevet bekræftet at Disney indspiller den fjerde film i rækken af 'Pirates of the Caribbean'. Og selvom flere af de velkendte skuespillere ikke vil være med i næste film, er Johnny Depp stadig ombord. Men det har ikke været billigt.

Walt Disney Company i fremgang

I følge den netop offentliggjorte årsrapport fra Walt Disney Company, er der endnu engang sket fremgang i økonomien i forhold til året før.