Kristen bøn til Disney-ceremoni forarger

Nyheder
Navngivningen af Disney's nye krydstogtskib 'Disney Dream' sprudlede af musik, dans... og bøn. Disney har de seneste dage modtaget adskillelige henvendelser fra ikke-kristne publikum til ceremonien, der forarges over, at Disney Cruise Line vælger at bruge den kristne religion i deres shows.
Navngivningen af Disney's nye krydstogtskib 'Disney Dream' sprudlede af musik, dans... og bøn. Disney har de seneste dage modtaget adskillelige henvendelser fra ikke-kristne publikum til ceremonien, der forarges over, at Disney Cruise Line vælger at bruge den kristne religion i deres shows.

Tiara fra "Prinsessen og Frøen" i højtidelig bøn for det nye krydstogtskib "Disney Dream".

Walt Disney var en kristen mand, men udtalte ved flere lejligheder, at både hans film og hans Disneyland skulle være fri for religion, så alle kunne nyde dem. Der er dog adskillelige eksempler på den kristne tros indflydelse på Disney's værker som bl.a. når Anders And beder en hurtig bøn, når han er ved at komme meget galt af sted eller fx når en tegneseriefigur i et moralsk dilemma bliver flankeret af henholdsvis en lille engel og en mini-djævel på skuldrene. Men overordnet set bliver The Walt Disney Company ikke forbundet med én specifik religion. Det er også årsagen til, at Disney kan åbne forlystelsesparker i Japan og Kina og sælge film og plysbamser i Mellemøsten.

Men til en navngivningsceremoni forleden i Florida, blev den trosbestemte indflydelse i Disney's show for meget for flere af de fremmødte. Undervejs i showet, som var en del af navngivningen af  krydstogtskibet "Disney Dream", bøjede alle de udklædte Disney-figurer hovedet mens en stemme over højtalerne bad en bøn til Gud om fremover at velsigne og bevare skibet og dets passagerer.

Scenen og den gigantiske fladskærm der åbner sig for at gøre plads til de dansende og bedende Disney-figurer. I baggrunden ligger "Disney Dream".

Bønnen var overstået på mindre end tre minutter, men alligevel har Disney Cruise Line siden modtaget omkring fem henvendelser fra vrede tilskuere der ikke mener, at religion og Disney bør hænge sammen. Alle fem klager er fra personer der af Disney omtales som "ikke-kristne". 

Der afventes stadig et officielt svar fra Disney Cruise Line. Der findes så vidt vides ikke konkrete nedskrevne regler for brugen af religiøse handlinger og traditioner i The Walt Disney Company's officielle ceremonier. Men hidtil har Walt's egen opfordring til at holde den religiøse overbevisning udenfor showbiz været rettesnoren i koncernen. Dette er muligvis ved at ændre sig.Jennifer Hudson synger til navngivningen af "Disney Dream".


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

"Disney Dream"-skibet er næsten færdigt

Hvordan bygger man en flydende forlystelsespark og hvad ligner det? Det kan du se her, hvor Disney's folk lægger sidste hånd på det største Disney-krydstogtskib til dato.

Se AquaDuck i aktion på Disneys nye krydstogtskib

Disney Dream-skibet blev søsat tidligere på måneden. En af de mest spektakulære nyskabelser som dette skib byder på er den lange vandrutsjebane der snor sig rundt på taget af det enorme skib. Se den første video af AquaDuck her.

Nyt Disney-skib på jomfrurejse med jubelråb

Det første Disney krydstogtskib der er blevet bygget i over et årti nåede i dag en stor milepæl, da det kunne sejle ud i det tyske farvand på sin jomfrurejse hjem mod USA.

Disneys skurke til søs

Et nyt teaterstykke hylder Disneys værste filmskurke. Forestillingen kan kun ses ombord på Disneys krydstogtskibe, men allerede nu er det muligt at få et smugkig på showet her.

Rotte invaderer Disney-skib

Byggeriet af det næste store krydstogtskib i Disney Cruise Line-familien kører på fuld damp. Og når 'Disney Dream' stævner mod nye horisonter næste år bliver det med en helt særlig gnaver om bord.

Disneys to nye skibe er navngivet

Forleden begyndte byggeriet af yderliger to enorme krydstogtskibe til Disney Cruise Line. Og i dag er navnene blevet offentliggjort.