Disney's økonomi boomer

Nyheder
Det seneste kvartalsregnskab for Disney-koncernen blev offentliggjort i dag. Og Andebys pengetank bugner af langt flere penge end økonomerne havde regnet med. Både forlystelsesparker, film, legetøj og tv-kanaler er en guldrandet forretning for The Walt Disney Company.
Det seneste kvartalsregnskab for Disney-koncernen blev offentliggjort i dag. Og Andebys pengetank bugner af langt flere penge end økonomerne havde regnet med. Både forlystelsesparker, film, legetøj og tv-kanaler er en guldrandet forretning for The Walt Disney Company. 


Det lader til at Disney-koncernen har lagt den globale finansielle nedtur bag sig. Med en stigning på imponerende 25% i indtægterne har The Walt Disney Company sikret sig et overskud på 7,07 mia. kroner for det fjerde kvartal i 2010 der sluttede den 1. januar 2011. De samlede indtægter hos Disney tegnede sig for i alt 58 mia. kroner, hvilket var 10% mere end samme kvartal året før.


Disney's forlystelsesparker har været en stor faktor for Disney's seneste succes-regnskab. En stigning i både besøgstal, hotelovernatninger og gæsternes forbrug i parken er steget markant og ses af flere analytikere som et tegn på en generel forbedring i forbrugerøkonomien.

Walt Disney's hovedkontor i Burbank, Californien. "Partners"-statuen der forestiller Walt
Disney og Mickey Mouse der holder hånd findes i alle Disney's resorter over hele verden.

Disney Parks & Resort valgte at påbegynde en række store og dyre bygeprojekter da finanskrisen var på sit højeste. I Disneyland i Californien begyndte en make-over af Disney California Adventure-parken med et prismærke på næsten 5,5 mia. kroner samtidig med at et nyt Toy Story til en pris på 500 mio. kroner land blev bygget i Disneyland Paris, en 2,7 mia. kroners udvidelse af Hong Kong Disneyland og et nyt krydstogtskib til 4,8 mia. kroner blev søsat. Pengene ser indtil videre ud til at være en solid investering, for folk valfarter til Disney's parker og skibe i hobetal. For første gang i ni kvartaler oplever Disney nu en stigning i indtægterne fra deres parker og krydstogter.

Det nye skib fra Disney Cruise Line "Disney Dream" får 
næste år følgeskab af søsterskibet "Disney Fantasy".

Disney's film har også været en god forretning de seneste tre måneder hvor det globale billetsalg til "To på Flugt" har rundet 2,5 mia. kroner mens DVD-salget af "Toy Story 3" har været imponerende gode.

"To på Flugt" (på engelsk "Tangled") er p.t. den 16. mest indbringende Disney-
film nogensinde.

En af de største pengemaskiner for Disney er dog deres TV-stationer som bl.a. ABC og ESPN der på grund af stigende priser på reklamer har skovlet ca. 6 mia. kroner ind. Det er næsten 50% mere end kvartalet før.

Disney's hit TV-serie "Lost" der havde sæsonafslutning sidste år på ABC, var en af de mest sete 
show på amerikansk TV i nyere tid.

Også i legetøjsafdelingen er der glade ansigter. Med "Biler"-merchandise og "Toy Story 3"-produkter som den solide motor, fik Disney Consumer Products tjent 1,7 mia. kroner (en stigning på 23%).

Disney's pengetank skal muligvis snart udvides, efter at firmaet ind-
kasserede hele 58.000.000.000 kr. på blot tre måneder.

Den eneste afdeling hos Disney der kæmper med økonomien er Disney Interactive der på trods af pæne salgstal fra spillet "Epic Mickey" alligevel har et underskud på 70 mio. kroner. Den kæmpende afdeling har den seneste tid måtte fyre omkring 200 medarbejde og vil fremover fokusere sit arbejde på at producere simple spil fx Facebook gennem de nyopkøbte spiludviklerfirma Playdom.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney er urørlig overfor finanskrisen

Mens aktiemarkederne stormbløder over hele verden og økonomer spår ny finanskrise, sejler The Walt Disney Company på rolige vande. Disneys nyeste regnskab viser stort overskud og fremgang.

Disneyland Paris snegler sig mod en gældfri fremtid

15 milliarder kroner i gæld er en stor mundfuld, selv for Europas største turistattraktion Disneyland Paris. Forlystelsesparkens nyeste halvårsregnskab viser dog at fremtiden kan være lys og gældfri, hvis de flotte besøgstal fortsætter.

Disney-boss scorer 31 millioner kroner i lønforhøjelse

Bog Iger er direktør for verdens største underholdningsvirksomhed og chef for over 175.000 mennesker over hele kloden. Og når virksomheden så tilmed tjener flere penge end nogensinde før, udløser en lønstigning der kan få de fleste almindelige lønmodtagere til at blegne. Se her hvor meget Disney's topchef tjente i alt i 2010.

MasterCard bliver officiel Disney-partner

The Walt Disney Company har fået en ny samarbejdspartner i hele Europa, mellemøsten og Afrika. MasterCard bliver Disney's officielle betalingskort i de næste seks år.

Sådan bruger Disney deres milliarder

The Walt Disney Company omsætter for cirka 200.000.000.000 kroner om året. Se her hvad de går og bruger formuen på for tiden.

Johnny Depp og fodbold-VM giver Disney superregnskab

Kvartalsregnskabet for The Walt Disney Company viser, at finanskrisen ikke er andet end blot et eventyr for verdens største underholdningsvirksomhed. Godt hjulpet på vej af sportskanalen ESPN og filmen 'Alice i Eventyrland' tjente Disney 40% mere end kvartalet før.