Endelig skal Anders And og Andersine giftes

Nyheder
De har kærestet siden 1940, men på torsdag finder Anders ringen frem og frier til Andersine.
Denne artikel er fra Politiken.dk - skrevet af Peter Jørgensen

De har kærestet siden 1940, men på torsdag finder Anders ringen frem og frier til Andersine. 


Hun blev født i tegnefilmen 'Mr Duck Steps Out' i 1940 og har brugt de efterfølgende 71 år på at lege med Anders' følelser, som kun Andersine kan.

Altid kun lige til grænsen og altid med den forgyldte Højben lurende i baggrunden, men nu tager antihelten Anders bladet fra munden og frier til sin Andersine.

Det sker i det nye Anders And og Co., som udkommer på torsdag.

Historien er skrevet i anledning af Valentines Dag og rokker ved noget helt fundementalt i Anders And-universet, hvor familiære konstellationer som giftermål hidtil er ganske uset.

LÆS OGSÅ: OLSEN BANDEN SKAL SKAFFE ANDEBY FLERE LÆSERE

Men nu skal det være, mener Anders, der i historien 'Hvad nu, hvis...' endelig får gjort noget ved sin mangeårige kærlighed sit sit kvindelige modstykke.

Og Andersine siger såmænd ja, men så tager tingene en uheldig drejning, som de så ofte gør for den uheldige and.

Og mere må vi hellere lade være med at afsløre her.

Hvordan ville det gå?
Med historien 'Hvad nu, hvis...' tager Egmont endnu et usædvanligt skridt i jagten på læserne.

Senest fik oplaget et skub, da Donaldisten Anders Lund Madsen i starten af december fik sin helt egen historie udgivet i Anders And & Co.

Og i efteråret sidste år blev der også skruet godt op for afvekslingen i Andeby-universet.

Både i bladet, hvor Anders besøger Danmark og møder disneyficerede udgaver af dronningen, statsministeren og Sidney Lee samt i bladet, hvor Anders møder Olsen Banden og laver en sindrig alliance med Bjørne Banden.


Men hvor langt kan man egentlig tillade sig at gå med verdens sjoveste and, som ikke umiddelbart har noget at gøre med Danmarks statsminister, og som vist heller aldrig før har overvejet at lægge sig selv i ægteskabets lænker?

»Nu går det jo også galt for ham, så de bliver selvfølgelig ikke gift, men jeg mener, at så længe man arbejder traditionelt med figurerne, så kan man godt være lidt kreativ med, hvad de kommer ud for, og hvordan de interagerer med hinanden«, siger produktchef hos Egmont, Martin Oesten til politiken.dk.

»For hvorfor er de egentlig aldrig blevet gift, og hvordan ville det gå, hvis de blev det? Man skal stille de rigtige spørgsmål, og så er resten op til læseren«, siger Oesten.

Forfatter: Vi begår ikke karaktermord
Historien 'Hvad nu, hvis...' er skrevet af den danske manuskriptforfatter Maya Åstrup, som har lavet historier for Egmonts Disney-afdeling i 14 år.

LÆS OGSÅ: ANDERS LUND MADSEN LAVER ANDERS AND-HISTORIE

Grrrrrr.  Forsiden på torsdagens Anders And & Co., der tydeligt illustrerer, at et bryllup mellem de to temperamentsfulde ænder næppe vil gå godt. Også hun mener, at man sagtens kan pille lidt ved dét, vi er vant til.

»Jeg mener generelt godt, at man kan opdatere universet lidt. Det betyder ikke, at man har ret til at begå karaktermord, men det er heller ikke det, vi gør i denne historie. 'Hvad nu, hvis...' er en særlig historie, fordi jeg fik mulighed for at fremstille ænderne på en måde, vi ikke har set før. Nu skal jeg jo ikke røbe for meget af historiens indhold«, siger Maya Åstrup og fortsætter:

»Men det gør ondt, når man bliver misforstået, også selv om man er kærester med verdens sjoveste and. I den forstand er historien lidt voksen i sin tematik, men mon ikke også mange børn har spekuleret på, hvordan Anders And og Andersines bryllup ville forløbe?«, spørger Maya Åstrup.


Torsdagens historie er skrevet med inspiration fra filmen 'Sliding Doors', hvor to parallelle handlingsforløb udelukker hinanden.

Om den går over ande-stregen, kan man selv vurdere på torsdag, men sikkert er det, at Egmont Serieforlaget har oplevet et markant øget salg på baggrund af de historier, der ryster lidt ved vores normale opfattelse af Andeby og dens beboere.

LÆS OGSÅ: ANDERS AND-BLADE BLIVER REVET VÆK

»Men alle historier skal jo stadig godkendes af Disney, og det er denne her også blevet. Vi har mange års samarbejde med Disney på bagen, så jeg tror også nogle gange, at vi kan få lov til at lege lidt mere«, siger Martin Oesten.


Denne artikel er fra Politiken.dk - skrevet af Peter JørgensenKommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Gæstestjerner kan ikke redde Anders And

I det nyeste nummer af Anders And & Co florerer mobningen frit i Rip Rap og Rups klasse. Historien er et forsøg på at give bladet en mere social ansvarlig profil. Tidligere har man forsøgt sig med fiktive gæstestjerner i bladet for at løfte salget.

Anders And-forfatter: Når vi mister respekten for figurerne, er det slut

Maya Åstrup har skrevet bryllupsplaner ind i Anders' liv, og det er helt okay, mener hun. Så længe det går galt.

Anders Lund Madsen skriver historie til Anders And-blad

Talkshowværten Anders Lund Madsen har fået lov til at forfatte en historie til en kommende udgivelse af Anders And & Co.

Olsen Banden skal skaffe Andeby læsere

Anders And's besøg i Danmark, hvor han møder kendte danskere som Sidney Lee og Lars Løkke Rasmussen, har gjort 'Anders And & Co.'-bladet populært igen. Nu skal Anders And møde ingen ringere end Olsen Banden.

Anders And bliver revet væk

Flere kiosker melder om udsolgt af det nyeste Anders And-blad, hvor Anders besøger Danmark og bl.a. møder Sidney Lee og Lars Løkke Rasmussen.

Anders And skal reddes af Sidney Lee

Andeby er i knibe. Måske er det derfor, at Anders And og hans nevøer Rip, Rap og Rup tager et smut til Danmark for at møde statsminister Lars Grynte Rasmussen og selveste Slibri Lee.