Disney erhverver sig børne-Facebook

Nyheder
Det sociale netværk Togetherville bliver kaldt for "Facebook for børn" og har over 4 millioner brugere. Togetherville er nu blevet opkøbt af The Walt Disney Company.
Det sociale netværk Togetherville bliver kaldt for "Facebook for børn" og har over 4 millioner brugere. Togetherville er nu blevet opkøbt af The Walt Disney Company.


Disney har netop købt Togetherville der er et socialt netværk efter Facebook-skabelonen, men udelukkende for børn. Detaljerne omkring handlen er stadig ikke blevet oplyst, men det formodes at opkøbet har kostet The Walt Disney Company et trecifret millionbeløb.

Togetherville har omkring 4 millioner brugere under 10 år. Til forskel fra fx Facebook tilbyder Togetherville forældrene at holde øje med og kontrollere hvad børnene beskæftiger sig med på det sociale netværk. Far og mor kan fx vælge at de skal godkende alle fotos og videoer der bliver uploadet af barnet, inden det kan ses af alle vennerne.


Købet af Togetherville er endnu et skridt i den retning som Disney Interactive har taget det seneste års tid. Disney har valgt at fyre flere hundrede medarbejdere i deres spiludviklingsafdeling, da der i flere år har været underskud på Disney's bundlinje, når det handler om spil til konsolmarkedet. Derimod skal der nu satses på de sociale platforme som Facebook og Twitter. Sidste år milliardopkøb af Playdom, der er specialister i udvikling af små spil til Facebook, var et tydeligt tegn på dette.

Med Togetherville i Disney's portefolie er de for alvor ved at skifte fokus fra stort anlagte og dyre PC og konsolspil til børnevenlige onlineuniverser med billigt og let udskifteligt indhold.
Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney lukker Propaganda Games og afskediger 70

Spilvirksomheden Propaganda Games der bl.a. har lavet "Turok" bliver nu lukket af Disney der købte selskabet for blot seks år siden. Det aktuelle konsolspil til filmen "Tron Legacy" bliver Propaganda's sidste.

"Epic Mickey" solgt i 1,3 mio. eksemplarer i USA

Selvom Disney's stort opslåede spil "Epic Mickey" blev lunkent modtaget i Europa, har det i løbet af den første måned på markedet i USA solgt 1,3 millioner eksemplarer.

Disney passerer 1 million downloadede bøger i App Store

Disney Publishing har haft stort held med at sælge digitale bøger og book apps gennem Apples App Store. Over en million salg er det blevet til.

Disney runder 100 millioner Facebook-fans

Disney blev denne uge kronet til den nye konge af Facebook. Med et netværk af hundredevis af Facebook-sider har Disney tilsammen rundet 100.000.000 "likes".

Disney frigiver episk spiltrailer

'Epic Mickey' er titlen på det mest hypede spil fra Disney Interactive i mange år. Mickey Mouse har forladt sit småbørnspublikum med klubhuset på Playhouse Disney og begiver sig nu ind i en mørk og hjemsøgt version af Disneyland. Se den nye trailer her.

Disney udvider på online-fronten

Disney's online-division har netop opkøbt Kerpoof Studios der fremover skal levere billeder, animation og printbare malebøger med kendte Disney-figurer.