Elton John skuffet over Disney's støtte til Gnomeo & Julie

Nyheder
Hvis man ikke vidste det, skulle man ikke tro, at den biografaktuelle biograffilm Gnomeo & Julie var en Disney-film. Og det er Elton John, der er ophavsmand til filmen, godt og grundig utilfreds med. Han mener nemlig at Walt Disney Studios har været for vattede til at bakke op om hans film.
Hvis man ikke vidste det, skulle man ikke tro, at den biografaktuelle biograffilm Gnomeo & Julie var en Disney-film. Og det er Elton John, der er ophavsmand til filmen, godt og grundig utilfreds med. Han mener nemlig at Walt Disney Studios har været for vattede til at bakke op om hans film.


Popstjernen Elton John har brugt 10 år på at realisere sin drøm om hans helt egen tegnefilm. Han opkøbte i slutningen af 1990'erne rettighederne til en ny version af Romeo & Julie der i stedet for mennesker som skuespillere skulle benytte sig af havenisser.

Gnomeo & Juliet fik premiere den 11. februar og røg direkte til tops på de amerikanske bio-hitlister med en indtjening på 638 millioner kroner hidtil. Men alligevel er Elton John utilfreds med Disney's håndtering og opbakning af filmen. For selvom Disney har betalt størstedelen af gildet og er både producer og distributør er deres navn ikke til at finde i nærheden af filmen. På den officielle filmplakat nedenfor nævnes Disney ikke med et eneste ord, som det er ellers af vanen med alle film fra Walt Disney Studios. 

Den officielle internationale plakat for Gnomeo & Juliet - uden ordet "Disney".

Elton John beskylder samtidig Disney-studierne for at spare på marketingspengene, så Gnomeo & Juliet ikke får den reklame og omtale som den fortjener. Han fortalte til Marilyn Denise Show i Canada: 

"Jeg har kæmpet med Disney's modstand i så lang tid nu. Og for at være ærlig med dig, så har filmen lige indtjent 75 mio. $ i Amerika og jeg har ikke fået en eneste lykønskningsbesked fra dem."

Walt Disney Studios har ikke responderet på Elton John's skuffede udtalelser. 

Disney ejede en overgang rettighederne til filmen, men solgte dem igen da John Lasetter kom til firmaet efter opkøbet af Pixar Animation Studios. Dengang vurderede Lasetter, at filmen ikke var stærk nok til at bære Disney-navnet. Men alligevel valgte Disney at springe ombord på Elton John's film og finansierede størstedelen af projektet.

Elton John har selv en cameo-rolle som sig selv i Gnomeo & Juliet.

Flere kilder hos Walt Disney Studios forklarer Disney's involvering i Gnomeo & Juliet med Elton Johns indflydelse hos Disney's topledelse. Elton John har været en respekteret mand i Disney-regi efter han i 1995 sikrede filmstudiet to Oscars for hans mindeværdige musik til Løvernes Konge. Soundtracket til samme film er til dato det mest solgte hos Walt Disney Records og Elton John kunne i 2006 veksle sin succes til en udnævnelse som Disney Legend (den højeste hæder man kan opnå i Disney's organisation).

Disney's direktør Bob Iger overrækker i 2006 Disney
Legend trofæet til Elton John.

Elton John har derfor en masse tyngde bag sine ord, og når en mand af hans kaliber og resultater presser på for at få realiseret sin drømmefilm, så vil det være dumt og uhøfligt ikke at imødekomme hans ønsker. Derfor mener flere anonyme Disney-kilder, at Walt Disney Studios har føjet Elton John og ladet ham lave sin "lille film", men uden at skilte med, at der er tale om en egentlig Disney-film. Slet og ret fordi de ikke synes den er god nok til at bære det officielle Disney-logo.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Nye billeder fra 'Narnia 3' og 'Prince of Persia'

Nu er der kommet helt nye billeder til en kommende Disney-film - og en film der ikke længere er medlem af "Disney-familien".

'The Last Song' trailer

Så har Disney/Touchstone frigivet traileren til Miley Cyrus' nye film "The Last Song".

'Et Juleeventyr' for skræmmende for amerikanerne

Disney's nye julefilm 'A Christmas Carol' er hidtil blevet præsenteret som et humoristisk juleeventyr med en veloplagt Jim Carrey i hovedrollen. Men det er den i virkeligheden ikke.

Disney dropper Anne Franks Dagbog

På grund af for voldsomt indhold vil Disney nu alligevel ikke filmatisere bogen "Anne Franks Dagbog".

Disney's frække hemmeligheder

Grundlæggende er Disney oftest synonym med stueren familieunderholdning. Men der er enkelte eksempler på, hvordan seksuelle elementer har sneget sig ind i nogle af Disney's største film.

Disney lancerer nyt filmselskab: 'Disneynature'

Disney vender tilbage til naturen med et helt nyt filmselskab dedikeret til at lave film og dokumentarfilm om naturen og vores planet.