Forfatter mener at 'Biler' var hans idé og sagsøger Pixar

Nyheder
En engelsk filmforfatter sagsøger Disney og Pixar for rettighedskrænkelse og påstår at idéen til filmene Biler og Biler 2 var hans og at han indsendte idéen til Pixar-studiet allerede tilbage i 1993.
En engelsk filmforfatter sagsøger Disney og Pixar for rettighedskrænkelse og påstår at idéen til filmene Biler og Biler 2 var hans og at han indsendte idéen til Pixar-studiet allerede tilbage i 1993.


I forfatterens søgsmål, som blev indsendt til det amerikanske retsvæsen den 14 marts, forklarer han, at han sendte kopier af hans idé til Biler-filmen ud til flere filmselskaber blandt andet Disney og at han mødtes personligt med Jim Morris der dengang var en af cheferne for Lucasfilm der ejede Pixar.

Forfatteren klager over slående ligheder mellem hans tidlige idé og det der i dag er blevet til det milliardomsættende Biler-franchise og han kræver at produktionen og udgivelsen af sommerens Biler 2 bliver stoppet øjeblikkeligt.


John Lasseter og resten af Pixar-ledelsen har ikke ønsket at kommentere på sagsanlægget, men henviser til at han (Lasseter) aldrig har lagt skjul på hans inspiration til Biler-filmene. Lasseter har i adskillelige interviews fortalt levende og passioneret om hans livslange fascination af biler i alle afskygninger.

Sagen bliver netop nu forhandlet bag lukkede døre.


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Liv i rygterne om en fjerde Toy Story-film

I et BBC-interview forleden sagde Pixar-chef John Lasseter således om de tiltagende rygter om en "Toy Story 4": "Vi har ikke offentliggjort noget endnu". Ingen bekræftelse, men med denne langt fra afkræftelse, har Woody og Lightyear-fans fået fornyet håb om endnu en film om Andy's legetøj.

Pixars "Biler" bliver til "Fly" i 2013

I kølvandet på de to Biler-film vil en ny Pixar-film om fly se dagens lys om få år. Direct-to-video produktionen "Planes" bliver en fuldlængde-film om flyet Dusty der lider af højdeskræk.

"Biler 2" klar med ny plakat og velkendte stemmer

Pixar lader langsomt plakater og trailere sive til deres kommende sequel "Biler 2". her kan du se den nyeste plakat og hvilke amerikanske skuespillere der skal lægge stemmer til bilerne.

Lynet og Bumles internationale plakat

Den nyeste plakat for Pixar's "Biler 2" viser med al tydelighed, at den kommende sequel sender Bumle og Lynet McQueen vidt omkring.

Ny plakat og første lange trailer til 'Biler 2'

Pixar har nu udsendt en ny trailer til deres kommende film 'Biler 2'. Sammen med den er der også blevet offentliggjort en plakat med biler fra Kølerkildekøbing.

Biler 2 får premiere 1 år tidligere

Efterfølgeren til Pixar's Biler er blevet skubbet frem i kalenderen til 2011.