Disney mister halv milliard på Japansk jordskælv

Nyheder
Jordskælvet der sidste måned ramte store dele af Japan og som efterfølgende sendte en dødbringende tsunami mod landets kyster kommer til at koste Disney-koncernen dyrt. Tokyo Disneyland har været lukket lige siden katastrofen og Disney mister over en million kroner - om dagen.
Jordskælvet der sidste måned ramte store dele af Japan og som efterfølgende sendte en dødbringende tsunami mod landets kyster kommer til at koste Disney-koncernen dyrt. Tokyo Disneyland har været lukket lige siden katastrofen og Disney mister over en million kroner - om dagen.


Når The Walt Disney Company senere på året skal aflægge regnskab or virksomhedens samlede indtægter, vil indtægterne fra Tokyo Disneyland Resort se tyndere ud end de plejer. 

Den nylige tsunami i Japan gjorde ingen store materielle skader på Disney's største forlystelseskompleks i Asien, men på grund af de mange pårørte familier, vil parken være lukket i lang tid endnu.

Tokyo Disneyland skulle efter den oprindelige plan åbne igen i starten af April, men da store dele af arbejdsstyrken er vendt hjem til de lokale egne for at hjælpe med genopbygningen, meddeler Disney, at parken vil lukket på ubestemt tid.


Disney har et årligt overskud på omkring halvanden milliard kroner på Tokyo Disneyland og allerede nu er den tabte indtjening astronomisk høj efter cirka to ugers lukkede porte. Hvis Tokyo Disneyland først åbner igen i sensommeren, som flere kilder har proklameret, vil Disney miste godt og vel 500 millioner kroner.

The Walt Disney Company ejer kun en del af Disney's resort i Tokyo. Størstedelen drives og ejes af den japanske koncern Oriental Land Company og cirka 10% af parkens omsætning betales til Disney som royalties og faste afgifter for at bruge Disney's navn og figurer.


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Tokyo Disneyland genåbner i dag

Efter flere ugers mørklægning vender Tokyo Disneyland i dag tilbage til sin vante aktivitet, dog med visse begrænsninger.

Disney lukker fuldstændig ned i hele Tokyo

The Walt Disney Company besluttede i dag at indstille al aktivitet, både administrativ og operationel, i hele Tokyo og omegn som følge af jordskælvet. Det betyder at forlystelsesparker, butikker og kontorer bliver lukket på ubestemt tid.

Se Disneyland-gæsternes private optagelser fra jordskælvet i Tokyo

65.000 glade gæster blev pludselig fanget i Tokyo Disneyland, da det kolossale jordskælv rystede parken og resten af Japan. Mange af de ramte gæster filmede de kaotiske sekunder under jordskælvet og efterskælvene. Her har vi samlet en række af de private optagelser inde fea Tokyo Disneyland.

Tsunami lukker Disneyland i Tokyo med 69.000 gæster fanget

Det enorme jordskælv der sendte en tsunami ind mod de japanske kyster har også sat sine spor i Tokyo Disneyland der er bygget helt ud til havet.

"To på Flugt" er den dyreste animationsfilm nogensinde

Walt Disney Animation Studios har valgt at offentliggøre udgifter til deres seneste produktion "To på Flugt". Og tallene afslører at der aldrig før er blevet brugt så mange på en animationsfilm.

Disney's asiatiske parker bliver endnu større

Ikke nok med at rygterne om en helt ny Disney-park i Shanghai tager til i styrke, The Walt Disney Company har netop annonceret en række udvidelser deres parker i både Tokyo og Hong Kong.