Joakim von And er den rigeste i fiktionen

Nyheder
De vader i penge, køber hvad de lyster og lever det gode liv - i fantasiens verden. Magasinet Forbes har beregnet fiktionens rigeste karakterer. Og her kommer Joakim Von And ind som nummer et, og det skyldes ikke mindst prisen på guld.
De vader i penge, køber hvad de lyster og lever det gode liv - i fantasiens verden. Magasinet Forbes har beregnet fiktionens rigeste karakterer. Og her kommer Joakim Von And ind som nummer et, og det skyldes ikke mindst prisen på guld.


Denne artikel er venligst udlånt af dr.dk

Når man som Joakim von And kan lave hovedspring i svulmende bølger af guldmønter, må man være rig.

Og faktisk er den gamle gnier med pengetanken på toppen af Bilbremsebakken i Andeby så rig, at han topper listen over de femten rigeste fiktive figurer i verden, som det anerkendte amerikanske pengemagasin Forbes netop har udgivet.

Ifølge Forbes har Anders' onkel en formue på 374 milliarder kroner, og dermed er von And ikke, som man måske skulle tro, fantasilliardær.

Sparet sammen i mere end 300 år
På listens andenplads finder man en 370 år gammel vampyr. Det drejer sig om den yderst velhavende Carlisle Cullen fra "Twilight"-serien, der siden 1670 har spinket og sparet og i dag bugner bankbogen så med 305 milliarder kr. 

Listen er ikke fri fantasi, men bygger på yderst præcise udregninger, der tager udgangspunkt i den virkelige verden, fortæller Forbes projektchef. Joakim von And har derfor nydt godt af den seneste tids store prisstigning på guld. Hans formue består hovedsageligt af guld - og han er derfor blevet hele tredive procent rigere i år.

Den rigtige Lebowski
Af andre notabiliteter på listen kan nævnes Tony Stark - selveste Ironman, Gordon Gekko, Mr. Burns fra Springfield og Jeffrey Lebowski. Altså ikke den White Russian-drikkende, bowling-spillende og joint-rygende the Dude, men den ældre herre i rullestol, der er gift med Bunny i filmen "The Big Lebowski".

Han er god for godt fem milliarder kroner.

Virkelighedens verden overgår dog fantasiens. Den vrisne rig-and fra Andeby, der er fiktionens rigeste, får nemlig baghjul af virkelighedens Microsoft-stifter Bill Gates, der er god for 450 milliarder kr.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Anders And nummer 3000 på gaden

Anders And må ikke indeholde sex, død og alvorlig sygdom, siger Anders And-forfatter Sune Troelstrup, der dog ikke vil udelukke, at man kan snige noget politik ind. I sidste uge udkom Anders And-blad nummer 3000.

MÅNEDENS DISNEY-FAN: Bygger tro kopi af Joakim von Ands pengetank

Det ligner næsten den ægte vare. Matt Gullikstad har gjort sig fortjent til at få titlen som månedens Disney-fan på grund af hans enorme arbejde med denne utrolige replika af Andebys mest kendte vartegn.

Anders And & Co. flytter ind i din smartphone

Nu kan man hente hele Andeby-universet ned fra nettet. Den nye Anders And-app gør det muligt for første gang at udvælge sine yndlingshistorier digitalt.

Anders Lund Madsen skriver historie til Anders And-blad

Talkshowværten Anders Lund Madsen har fået lov til at forfatte en historie til en kommende udgivelse af Anders And & Co.

Sådan bruger Disney deres milliarder

The Walt Disney Company omsætter for cirka 200.000.000.000 kroner om året. Se her hvad de går og bruger formuen på for tiden.

Olsen Banden skal skaffe Andeby læsere

Anders And's besøg i Danmark, hvor han møder kendte danskere som Sidney Lee og Lars Løkke Rasmussen, har gjort 'Anders And & Co.'-bladet populært igen. Nu skal Anders And møde ingen ringere end Olsen Banden.