Fem gæster kvæstet af rutsjebane i Disneyland Paris

Nyheder
I går kom fem gæster til skade, den ene alvorligt kvæstet, i Disneyland Paris-forlystelsen Big Thunder Mountain. En falsk sten faldt ud over en af de kørende vogne og en 38 årig mandlig gæst fik kraniebrud og er stadig ikke uden for livsfare.
I går kom fem gæster til skade, den ene alvorligt kvæstet,  i Disneyland Paris-forlystelsen Big Thunder Mountain. En falsk sten faldt ud over en af de kørende vogne og en 38 årig mandlig gæst fik kraniebrud og er stadig ikke uden for livsfare.


En rutsjebanetur i Disneyland Paris endte i går tragisk, da fem passagerer om bord på en af vognene i forlystelsen Big Thunder Mountain blev ramt af et stykke falsk klippevæg.

På en af rutsjebanens sidste strækninger, der går under navnet "C trækket", hvor klippevæggene ryster under et kunstigt jordskælv, faldt et større stykke betonsten ned på den kørende vogn. Flere passagerer blev ramt af splintrende stykker af betonblokken. 

En 38 årig mand, der var placeret cirka i midten af minetog-vognen, fik et alvorligt slag i hovedet fra et af betonstykkerne. I følge flere af de øvrige passagerer blev de alle behandlet af en række læger og nødpersonale hurtigt efter. I løbet af fem minutter efter hændelsen var hele forlystelsen lukket ned, området afspærret og både politi-, brand- og ambulancepersonel ankommet til backstage-området hvor de påvirkede gæster blev eskorteret til.

Dette maleri viser det kunstige jordskælv indeni Disneyland Paris' falske westernbjerg,
Big Thunder Mountain, hvor naturkatastrofen i går blev lidt for virkelige for en håndfuld
gæster.

En talskvinde fra Disneyland Paris, fortalte kort tid efter pressen, at den 38 årige mand var alvorligt kvæstet og endnu ikke uden for livsfare. Han blev fløjet til et nærliggende hospital, hvor han nu ligger til observation. Alle familier til de pårørte har fået forlænget deres ophold i Disneyland uden beregning, indtil alle er parate til at rejse hjem.

Som det er kutyme i Disney's parker efter uregelmæssigheder, vil der nu blive iværksat en intern undersøgelse, i samarbejde med det franske politi, for at klarlægge hvad der foresagede ulykken.
Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

FOTOSERIE: Vinter i Disneyland Paris

For øjeblikket oplever Europas største turistattraktion noget som de amerikanske Disney-parker aldrig får fornøjelsen af. Disneyland Paris er indhyllet i sne og is. Se billederne fra et Disneysk Winter Wonderland.

Disneyland Paris fejrer de nye i klassen

Europas største turistattraktion har fået for vane at have et nyt tema hvert år. Og når næste sæson snart skydes i gang bliver fokus på Disney's nyeste stjerner.

Mickey's magiske brag af en fest skudt i gang

I går tog Disneyland Resort Paris hul på et nyt år med et nyt tema. I de næste mange måneder vil parkerne invitere til "Mickey's Magical Party".

Disneyland Resort Paris proppet til randen

I den forgangne weekend oplevede Disneyland i Paris en usædvanlig begivenhed. Resortet nåede sin maksimale kapacitet på 85.000 gæster på en enkelt dag. Det betød kaos og gratis goder for de ventende besøgende.

Alvorlig ulykke i Disneyland Paris

En mand røg i går aftes ud af en rutsjebanevogn i Walt Disney Studios Park og faldt syv meter ned på jorden.

Disneyland Paris slår alle rekorder

For første gang nogensinde runder Disneyland Resort Paris de 15 mio. gæster der oprindeligt var målet for resortet. Derudover afslører det nyeste årsregnskab rekordhøj omsætning og omsider et overskud på bundlinjen.