Rekordår for Disney-musicals

Nyheder
I 2007 havde Disney hele 3 forestillinger på Broadway. Og samtlige af disse var bragende publikumsucceser.
I 2007 havde Disney hele 3 forestillinger på Broadway. Og samtlige af disse var bragende publikumsucceser. [454] 2007 var et indbringende år for Disney's theater-division, 'Disney Theatrical Productions'. 3 forskellige Disney-film var blevet forvandlet til sceneshows: 'Løvernes Konge', 'Den Lille Havfrue' og 'Mary Poppins'. Musicalen 'The Lion King' er Disney's første og længst kørende musical-opsætning. Den havde premiere i Orpheum Theatre i Minneapolis d. 31. juli 1997, 3 år efter filmens premiere. Og ligesom til filmen var musikken leveret af Elton John, og tekster af Tim Rice. 'The Lion King' er suverænt Disney's bedst sælgende musical, og den vandt da også 6 Tony-awards i 1998, blandt andet for Bedste Musical. [455,250]'The Lion King'. Musicalen har kørt uafbrudt på Broadway i New York i mere end 10 år, og formår stadig at trække fulde huse. I 2007 indtjente 'The Lion King' over 90 mio. kr. alene i Minskoff Theatre på Broadway. Hit-musicalen er desuden blevet opført på de skrå brædder i blandt andet Hamburg, Sydney, Seoul, Tokyo, Paris og Johannesburg. [456,250]'Mary Poppins'. Musicalen 'Mary Poppins' har lidt færre år på bagen, men fik en forrygende start som årets hurtigst voksende theater-succes. Den fik premiere på det Disney-ejede New Amsterdam Theatre på Broadway i november 2006. På trods af lunkne anmeldelser indtjente den over 85 mio. kr. i 2007 og blev overraskende nomineret til 7 Tony-awards, hvoraf den vandt én for Bedste Scene Design. Opsætningen er bygget over Disney's klassiker, 'Mary Poppins', fra 1964, der var nomineret til 13 Oscar, hvoraf den vandt de 5. [457,250]'The Little Mermaid'. Nyeste skud på stammen af Disney-musicals er 'The Little Mermaid', baseret på filmen fra 1989. 'Skønheden & Udyret'-opsætningen, der var uhyre populær herhjemme i Danmark da den spillede på Ny Theater, blev lukket ned for at gøre plads på Lunt-Fontanne Theatre til 'Den Lille Havfrue'. Alan Menken leverer, ligesom i filmen, musik til stykket, der fik premiere i november 2007. Næsten 100.000 så forestillingen i løbet af de første 6 uger, og musicalen fortsætter med at melde udsolgt disse måneder. I december måned alene indtjente 'The Little Mermaid' over 6,5 mio. kr. [458,150] Hos anmelderne havde Disney i 2007 svært ved at leve op til deres egne monstersucceser 'Skønheden & Udyret' og 'Løvernes Konge', der modtog voldsom hyldest verden over. Men Disney's musicals fortsætter med at tryllebinde publikum, som ufortrødent køber billetter uanset, hvad anmelderne skriver. Kilde: Broadwayworld.com

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Vind billetter til Mary Poppins i Det Ny Teater

Musicalen der er baseret på P.L. Travers' fortællinger og Walt Disney-filmen fra 1964 kommer nu til Danmark i en enestående sceneopsætning samme sted, hvor Skønheden & Udyret tog danskerne med storm for fem år siden. Klik her og vind billetter til forestillingen.

Løvernes Konge-musicalen hitter stadig i London

I anledning af Løvernes Konge-musicalens 10 års jubilæum i London afsløre Disney, for første gang, West End's indtjeninger på 'The Lion King'.

Løvernes Konge

Løvernes Konge, klassiker nr. 32, er den største succes inden for håndtegnede tegnefilm.

Den Lille Havfrue

Den lille Havfrue, klassiker nr. 28, blev Disney-studiernes store comeback.

Disney's frække hemmeligheder

Grundlæggende er Disney oftest synonym med stueren familieunderholdning. Men der er enkelte eksempler på, hvordan seksuelle elementer har sneget sig ind i nogle af Disney's største film.

Løvernes Konge indtager Las Vegas

Hit-musicalen, Løvernes Konge, skal opføres i Las Vegas. Det bliver første gang Disney's teater-division skal levere top-underholdning til luksus-hotellerne på The Strip.