Løvernes Konge får comeback i 3D-biografer

Nyheder
17 år efter at en af Disney's mest elskede tegnefilm fik premiere, får den nu lov at vende tilbage. Denne gang i fantastisk 3D. "Løvernes Konge" har netop haft repremiere i USA og biografindtægterne har allerede overgået alle forventninger.
17 år efter at en af Disney's mest elskede tegnefilm fik premiere, får den nu lov at vende tilbage. Denne gang i fantastisk 3D. "Løvernes Konge" har netop haft repremiere i USA og biografindtægterne har allerede overgået alle forventninger.


Kongen er vendt tilbage. Efter at have været genudgivet på DVD flere gange og Blu-Ray en enkelt gang får Disney's 1994-klassiker den ultimative relancering. "Løvernes Konge" har netop haft biograf(re)premiere i USA i fuld 3D. 

Animatorerne hos Walt Disney Animation Studios har arbejdet på højtryk de seneste halvandet år for at hive hver eneste frame frem fra arkiverne og give dem en 3D-behandling så de nu kan ses med briller på i de amerikanske biografer.


Og selvom "Løvernes Konge" har hele 17 år på bage siden dens oprindelige premiere, så har publikum ikke mistet lysten til at se historien om Simba. I løbet af filmens første 10 dage i biograferne indtjente "Løvernes Konge (3D)" over 430 millioner kroner på verdensplan. Det er hvad der svarer til cirka halvdelen af hvad tegnefilmen indbragte den første uge efter sin originale premiere i 1994.

SE TRAILER TIL "LØVERNES KONGE I 3D" HER

"Løvernes Konge 3D" kommer ikke til de danske biografer. Danske fans kunne se filmen under Børnefilmfestivalen Buster i sidste uge, og har siden den 20. september kunnet købe den på blu-ray og dvd.Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

'Big Hero 6' starter godt ud

Disneys nyeste animationsfilm, 'Big Hero 6', har netop overstået sin åbningsweekend i USA, og har dermed også fået anmeldernes dom. Og hvis man tager resultaterne fra weekenden kan man roligt sige, at det er gået godt.

Disney genudgiver flere klassikere i 3D

3D-udgaven af Disney-klassikeren 'Løvernes Konge' er nu blevet en så stor succes, at Disney og Pixar har besluttet at finde flere film fra arkiverne og give dem en 3D-behandling.

Trailer til Løvernes Konge i 3D

Løveungen Simba og vennerne Timon og Pumba kan selv efter 17 år stadig få folk i biografen. Disney har relanceret deres nyklassiker fra 1994, "Løvernes Konge" i en 3D version der nu på anden uge bliver vist i de amerikanske biografer. Se traileren her.

"Tangled" slår "Løvernes Konge"

Siden 1994 har Disney-klassikeren "Løvernes Konge" haft Walt Disney Animation Studios' rekord som den mest indbringende film på åbningsdagen. Nu er er førstepladsen blevet erobret af Rapunzel i hendes anmelderroste Disney-film "Tangled".

Toy Story 3 åbner med et brag

Hidtil har det været Find Nemo fra 2003 der har haft den bedst indbringende premiereweekend hos Disney-studierne. Men den rekord lader nu til at blive slået af den tredje Toy Story-film som netop har indtjent 256 millioner kroner på én dag!

Pirates 4 sejler med på 3D-bølgen

Helt som ventet har Walt Disney Pictures nu løftet sløret for, at Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides skal ses i biograferne med 3D-briller.