Disney får den kolde Oscar-skulder

Nyheder
Alle de nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og for første gang i mange år, er Disney meget svagt repræsenteret.
Alle de nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og for første gang i mange år, er Disney meget svagt repræsenteret.


Når verdens største filmpris uddeles i næste måned i Hollywood, kommer der ikke mange nye tilføjelser til Walt Disney Studios' enorme samling af Oscar-statuetter. I år er Disney nemlig kun nomineret til i alt to Oscars, og det tilmed i et par af de mindre prestigefyldte kategorier. Således fordeler dettes års nomineringer sig for Disney:

Bedste Sang: "Man or Muppet" (The Muppets)
Bedste Animerede Kortfilm: "La Luna" (Pixar)

Se klip fra Pixar-kortfilmen "La Luna":

Det hårdeste slag for Disney, må være den komplette udelukkelse fra kategorien, der ellers normalt er domineret af Disney eller Disney's Pixar-selskab, Bedste Animationsfilm. I år er det "A Cat in Paris", "Chico & Rita", "Kung Fu Panda 2", "Den Bestøvlede Kat" og "Rango" der kan løbe afsted med netop denne pris.

Se videoen til Disney-sangen "Man or Muppet" fra filmen "The Muppets":

I 2011 har Disney-studierne produceret to biograffilm, som de håbede kunne blive nomineret eller potentielt vinde Oscars: "Peter Plys" og "Biler 2". To film som var sået svære kår i Oscar-sammenhæng på grund af Peter Plys' lave målgruppealder og Biler 2's ringe anmeldelser.

Se alle de nominerede til dette års Oscar-uddeling HER.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneys Oscar-nomineringer anno 2017

De nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og Disney er godt repræsenteret i de forskellige kategorier. Se nomineringerne her.

Disney vandt to Oscars

De meget eftertragtede Oscar-statuetter er nu blevet delt ud, og Disney vandt to hjem; nemlig for Bedste animationsfilm og Bedste animerede kortfilm.

Disneys Oscar-nomineringer

Alle de nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og Disney er godt repræsenteret i en del af kategorierne.

"Toy Story 3" nomineret til en Oscar for bedste film

Disney og Pixar er nu på nippet til at vinde den fornemmeste filmpris i verden i den mest prestigefyldte kategori. "Toy Story 3" blev i dag nomineret til årets bedste film. Disney fik i alt 11 nomineringer. Se dem alle her.

Oscar'ernes Herre

Ingen person i filmhistorien har vundet så mange Oscar-statuetter som Walt Disney. I løbet af hans 44 år lange karriere vandt han intet mindre end 26 Oscars og nåede at blive nomineret hele 59 gange.

'Op' styrer mod Oscarfest

Mens Pixar's 10. film går sin sejrsgang i biograferne her i Danmark, høster den også nogle af årets største roser fra anmelderne. Og de fleste regner med, at 'Op' vil vinde en Oscar for Bedste Animerede Film - men Pixar vil mere end blot dét.