Ariel og Rapunzels far forlader Disney

Nyheder
En af de største Disney-legender i nyere tid har valgt at forlade Walt Disney Animation Studios. Glen Keane var manden nogle af de mest elskede og succesfulde figurer i Disneys tegnefilmkanon.
En af de største Disney-legender i nyere tid har valgt at forlade Walt Disney Animation Studios. Glen Keane var manden nogle af de mest elskede og succesfulde figurer i Disneys tegnefilmkanon.
Glen Keane har valgt at forlade Disney efter 38 års tro tjeneste. Keane er en af de største nulevende Disney-legender der har været ansvarlig for fantastiske karakterer som Ariel, Udyret, Aladdin, Pocahontas, Tarzan og Rapunzel - for blot at nævne nogle få. Glen Keane havde ansvaret for udvalgte vigtige Disney-figurer på over 14 tegnefilm og var med til at udvikle, tegne og puste liv i de figurer der i dag er elsket over hele kloden.

Glen Keane tegner Rapunzel.

Selvom Keane har været en elsket og værdsat ansat how Disney, har han de senere år oftere og oftere raget sig uklar med koncernens ledelse. Glen Keane ønskede mere indflydelse på de enkelte filmprojekter og søgte længe efter en mulighed for at instruere en fuldlængde animationsfilm. Dette var dog en forespørgsel som Disneys ledelse aldrig imødekom.

Glen Keane har lagt sit brev til Walt Disney Animation Studios ud på nettet, så offentligheden kan se hans egne ord i sin opsigelse:

Dear Colleagues and Friends of the Walt Disney Animation Studio,

After long and thoughtful consideration, I have decided to leave Disney Animation.

I am convinced that animation really is the ultimate art form of our time with endless new territories to explore. I can’t resist it’s siren call to step out and discover them.

Disney has been my artistic home since September 9,1974. I owe so much to those great animators who mentored me—Eric Larson, Frank Thomas and Ollie Johnston—as well as to the many other wonderful people at Disney whom I have been fortunate to work with in the past nearly 38 years.

Over these four decades I have seen so many changes, but the one thing that remains the same is that we all do this because we love it.

I am humbled and deeply honored to have worked side by side so many artists, producers and directors during my career here at Disney, and I am tremendously proud of the films which together we have created. I will deeply miss working with you.

With my most sincere and heartfelt good wishes for your and Disney’s continued artistic growth and success,

Glen


Her viser Glen Keane, hvordan han tegner Rapunzel:


Se meget mere af Glen Keanes fantastiske arbejde på bloggen The Art of Glen Keane.
Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

DISNEY LEGENDER: Animation

Prisen Disney Legend er en pris der bliver givet til mennesker, som på en eller anden special måde har bidraget til Disney. I denne artikel kan man læse nærmere om nogle af de mennesker, der er blevet kåret til Disney Legends for deres bidrag indenfor animation.

The Walt Disney Company mere eftertragtet end NASA og Coca-Cola

I en ny undersøgelse om de mest eftertragtede arbejdspladser i USA er Disney placeret på en tredjeplads langt foran virksomheder som Nike, Ikea og Coca-Cola.

Første filtrede plakat

Verdenspremieren på Disney-tegnefilmen om Rapunzel og hendes lange hår nærmer sig og den første plakat er nu ude - og det er en filtret fornøjelse.

I dag blev Pixar canadisk

Pixars kolossale medvind har gjort filmstudierne i den lille amerikanske by Emmeryville utilstrækkelige. Pixar Animation Studios åbnede i dag et søsterselskab i Canada.

Henry Selick skriver kontrakt med Disney/Pixar

Den tidligere Disney-animator Henry Selick har underskrevet en kontrakt, der betyder, at han nu igen skal lave film for Disney og også Pixar.

Fyringsrunde i Disneyland og Walt Disney World

Efter et kæmpe tab af besøgende i årets første kvartal har Disney nu valgt at afskedige hundredevis af medarbejde i begge af firmaets amerikanske resorter.