Disney støtter Hillary Clinton

Nyheder
Det amerikanske præsidentvalg spidser til, og nu går Disney også ind i kampen. De støtter demokraterner, præcis som de plejer. Og denne gang går millionerne til Hillary Clinton.
Det amerikanske præsidentvalg spidser til, og nu går Disney også ind i kampen. De støtter demokraterner, præcis som de plejer. Og denne gang går millionerne til Hillary Clinton. [548,400] The Walt Disney Company afsætter hvert år større millionbeløb til indenrigspolitiske formål. Og nøjagtig som koncernen har haft for vane siden 1990, støtter de demokraterne under valgkampen. Denne gang har Hillary været den heldige modtager af lidt mere end 2 mio. Disney-kroner. Det er 64 % af Disney's samlede beløb til politiske formål i 2008. Men Disney bruger også andre metoder for at få indflydelse i de amerikanske politiske kredse. Lobbyisme er blevet en stadig større del af Disney's strategi for at få vedtaget love, der passer til firmaets profil. For eksempel har The Walt Disney Company brugt over 22 mio. kroner på lobbyisme i 2007. Lobby-arbejdet var især henvendt mod Repræsentanternes Hus og Senatet, hvor Disney gav penge til fremmelse af lovforslag i forbindelse med rejsedokumenter, visum-politik, grænseforstærkning og lufthavns-operationer. [547,275] Derudover gik den anden halvdel af Disney's lobby-millioner til Kongressen, hvor lovforslag vedrørende børneporno, internetkrænkelser, satellit-forbindelser samt handel med Peru blev forsøgt påvirket. Lobbyister er personer der bliver betalt (af for eksempel The Walt Disney Company) for diskret at påvirke politikere i en bestemt retning. Fænomenet er meget udbredt i USA, og de fleste store virksomheder benytter sig af lobbyisme i større eller mindre grad. Kilde: CNNMoney.com

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Alt hvad Disney ejer

The Walt Disney Company har udvidet en del siden sin stiftelse i 1923. I dag ejer Disney alt fra bogforlag, radiostationer, forlystelsesparker og krydstogtskibe til en private ø, sportskomplekser, el-kraftværk og sin helt egen by i Florida.

Bob Igers løn steg til 140 mio. kr.

Efter et umådelig godt år for Walt Disney Company's økonomi, er lønnen til firmaets øverste chef blevet hævet betydeligt.

Walt Disney Company i fremgang

I følge den netop offentliggjorte årsrapport fra Walt Disney Company, er der endnu engang sket fremgang i økonomien i forhold til året før.

Stjålne mickey-tegninger fundet

To værdifulde vandfarve-tegninger fra Fantasia er nu dukket op, 17 år efter de blev stjålet.

Disney går på vingerne

Med lidt held, kan man være heldig at se en flyvende Disney-tegneserie på himlen. Flere flyselskaber har nu Disney-dekorationer på deres fly.

5 tips fra Bob Iger

Disney's øverste chef, Bob Iger, giver her et lille indblik i hvordan han styrer verdens næststørste underholdningsvirksomhed.