Disney lukker for håndtegninger

Nyheder
Micky Mouse og de andre håndtegnede Disney-figurer bliver nu sjældenheder i tegnefilmsproduktionen.
Micky Mouse og de andre håndtegnede Disney-figurer bliver nu sjældenheder i tegnefilmsproduktionen.
 
 
De har sagt det før, Disney; at det nu er slut med de traditinelle håndtegnede Disney-figurer. Sidste gang var i 2004, da det blev for dyrt at udgive de mange dyre fiaskoer i forhold til de store animationssucceser, som Pixar, Dreamworks og Universal spyttede ud.
 
Da det skrantende selskab to år senere slog sig sammen med Pixar, gik animatoren og direktøren i Pixar, John Lasseter, ud og forklarede folket, at de traditionelle tegnefilm ikke var færdige endnu.
 
John Lasseter, Steve Jobs, Bob Iger og Ed Catmull fra da Disney offentliggjorde 
købet af Pixar i januar 2006.
 
Siden 2009 har Disney udsent et par tegnefilm lavet i hånden. Den første var den håndtegnede animationsfilm "Prinsessen og frøen", oprindeligt skrevet af Brødrende Grimm. Den fik gode anmeldelser, men den kunne stadig ikke stå op imod de øvrige Pixar-film. Den indkasserede 1,5 mia. kr. Måske lyder det af meget, men det ligger i middelklassen for, hvad den skulle indtjene.
 
I 2011 udkom Peter Plys. Også den fik god kritik, men dens indtjening var heller ikke som håbet.
Men der var også sucesser. Bolt fra 2009 og Tangled fra 2010 tjente hhv. 1,77 mia. kr og 3,4 mia. kr.
 
'Prinsessen og Frøen' blev ikke det store hit som både John Lasseter og
resten af Disney-ledelsen havde håbet på.
 
Men alt tyder på, at Disney ikke vender tilbage med håndtegnede spillefilm før om en række år.
 
Onsdag meddelte Bob Iger, direktør for The Walt Disney Company, at der i øjeblikket ikke er planer om at genoptage de håndtegnede 2D-film. Det betyder ikke, at de aldrig vender tilbage, og der er da også gang i produktionen til andre tv-produktioner.
 
Men der vil angiveligt gå en årrække, før succesen med animationsfilm kan erstattes.
 
Bob Iger, direktør for The Walt Disney Company
 
Nyheden vil sandsynligvis skabe en del frustrationer blandt de fans, der blev beroligede af John Lassaters besked i 2009. Han forklarede en stor folkemængde, at man havde genansat en stor del af de tegnere, der var blevet fyret i 2004, da computeranimationen dominerede.
 
"2D anklages desværre som skyldneren for dårlig historiefortælling, og det passer jo ikke. Mange vil gerne stadig se de traditionelle håndtegnede film," sagde han dengang.
 
John Lasseter til premieren på Disney's seneste store animationshit 'Vilde Rolf'.
 
Men det er måske ikke kun dårlige nyheder for traditionelle tegnefilms overlevelse.
En amerikansk blogger, der følger fremtiden for håndtegnede film, siger i følge The Guardian, at Disney står midt i planlægningen om at lave en udsendelse, hvor man bruger de samme teknikker som under den Oscar-vindende kortfilm Paperman.
 
Filmen var produceret af animatorer, der igennem en computer tegnede frem for at modellere billeder.
 
Kilde: jyllands-posten.dk

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Peter Plys vender tilbage til det store lærred... alligevel

I månedsvis har Disney's medarbejdere troet, at den kommende Plys-film var annulleret. Men på et nyt pressemøde sætter Disney nyt vind i sejlene. Peter Plys skal igen have et voksent publikum. En ny håndtegnet biograffilm ER på vej.

'King of the Elves' aflyst

Den håndtegnede eventyrfilm som Walt Disney Animation Studio skulle have sendt i biograferne i 2012 er nu blevet lagt på hylden. Idéen bag og manuskriptet til 'King of the Elves' var for svagt, mener Disney.

Minifortsættelse til 'Op'

Pixar er velkendt for at sprøjte små, sjove kortfilm ud i forbindelse med deres fuldlængdefilm. Det er ikke nogen undtagelse med kæmpehittet 'Op'. Men denne gang er kortfilmen håndtegnet og den fortæller en sjov og original sidehistorie.

Ny håndtegnet Peter Plys-film

Det er fire år siden vi sidst har set Peter Plys i den originale håndtegnede version. Men i 2011 vender Plys tilbage til sine rødder i sin helt egen film.

Disney satser på håndtegnede film

Efter en årrække med blikket fæstnet på computeranimerede film, vil Walt Disney Animation Studios nu satste mere massivt på de gammeldags metoder. Der skal fremover produceres én håndtegnet tegnefilm hvert 2½ år.

A Tin Toy Christmas

'A Tin Toy Christmas' skulle være Pixars gennembrudsfilm til det store lærred. Projektet gik i vasken, men affødte i stedet en af studiets mest elskede film.