Teater sagsøgt af Disney: Reddet af lån fra kommunen

Nyheder
To kæmperegninger for musicalen Aladdin har truet med at lukke Fredericia Teater, men nu kommer kommunen til undsætning med et millionlån.
To kæmperegninger for musicalen Aladdin har truet med at lukke Fredericia Teater, men nu kommer kommunen til undsætning med et millionlån.
 
 
Lampens ånd dukkede op i sidste øjeblik og reddede Fredericia Teater.

Økonomiudvalget i Fredericia besluttede i torsdags at give teateret et lån på 10 millioner kroner, fordi det i øjebliket ikke er i stand til at betale to store regninger.
 
Fredericia teater har ellers haft stor succes med Disney-musicalen "Aladdin" som også har kørt på Operaen i København. Alligevel mangler teatret 6,8 millioner kroner som den skal betale til Disney for rettighederne til Alaldin - og til udgifterne i forbindelse med opførelsen i København.
 

Men det er faktisk ikke Aladdin, der har slået bunden ud af teatrets økonomi, siger formanden for teatrets bestyrelse, Jane Findahl.

"Det er fordi, der ikke er solgt nok billetter til de fire forestillinger, der har været opført i år. Og lige præcis med Aladdin, ser det ud til, at den har et overskud på to millioner kroner, men der er budgetteret med et overskud på 3, 6 millioner kroner", siger Jane Findahl.
 
 
Hun afviser, at bestyrelsen har sovet i timen i forbindelse med teatrets økonomi.
"Vi har ikke fået de oplysninger, som vi skal bruge. Det er klart, at der har været fokus på at procucere musicals på teatret istedet for at have fokus på at styre økonomien", siger bestyrelsesformanden.
 
Indtil videre har bestyrelsen besluttet at fratage direktøren for teateret, Søren Møller, ansvaret for teatrets økonomi. Han kan dog blive siddende som kunstnerisk leder, hvis han ønsker det.
 
Kilde: dr.dk

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Fredericia Teater opsætter endnu en Disney-musical

Fredericia Teater har i dag holdt pressemøde, hvor de afslørede en helt ny Disney-musical, som får premiere på teateret i efteråret 2016.

Havfruen forlænges i Operaen

Efter at "Aladdin - The musical" blev et kæmpe hit på Fredericia Teater og Operaen, valgte teateret at fortsætte succesen med Disney-musicalen "Den Lille Havfrue". Salget af billetter er gået så godt, at forestillingen nu har fået flere spilledage.

Den Lille Havfrue afløser Aladdin-succes

Først kom Aladdin - nu følger Den Lille Havfrue. Fredericia Teater og Disney går sammen om endnu en musical, som også skal opføres i Operaen i København.

Teater med millionunderskud klar med ny Disney-satsning

Trods et år med gedigent underskud er Fredericia Teater ikke færdig med at satse stort. Snart kommer en ny musical på størrelse med succesen Aladdin.

Disneys Aladdin-musical får Europa-premiere i Fredericia

Den store Disney-succes Aladdin får Europa-premiere som musical på Fredericia Teater den 4.oktober i år.

'Aladdin' bliver Disney's næste teaterstykke

Efter scene-succeserne "Løvernes Konge", "Den Lille Havfrue" og "Skønheden & Udyret" bliver "Aladdin" den næste Disney-film i rækken til at blive omdannet til teaterstykke.