Den Lille Havfrue afløser Aladdin-succes

Nyheder
Først kom Aladdin - nu følger Den Lille Havfrue. Fredericia Teater og Disney går sammen om endnu en musical, som også skal opføres i Operaen i København.
Først kom Aladdin - nu følger Den Lille Havfrue. Fredericia Teater og Disney går sammen om endnu en musical, som også skal opføres i Operaen i København.
 
 
De populære eventyrfigurer står i kø for at kommer på Operaen og Fredericia Teater. Først satte teatret Disneys Aladdin op - og nu kommer Den Lille Havfrue på besøg i Disnyes fortolkning, oplyser Fredericia Teater.
 
Forestillingen har premiere til sommer. Først på Operaen i København - og dernæst på Fredericia Teater, hvor den spilles fra 28. august. Og Det Kongelige Teaters chef, Erik Jacobsen, håber på, det giver mange publikummer til Operaen.
 
"Jeg håber på en gentagelse af succesen fra i år og ser frem til mange sommergæster i Operaen. De skaber et dejligt sommerliv ved Københavns Havn, hvor man jo også kan besøge den ægte lille havfrue", siger han.
 
Erik Jacobsen
 
Og kunstnerisk leder på Fredericia Teater, Søren Møller, siger, at det er helt naturligt at følge op med endnu en musical efter Aladdin.
 
"Hun fylder 100 år i år, og selv om vi først har premiere i 2014, lægger vi op til en ægte familie-fejring både på Holmen og i Fredericia", siger Søren Møller.
 
Forestillingen er oprindeligt produceret af Disney Theatrical Group og er baseret på Disney-tegnefilmen af samme navn fra 1989. Den bygger på H.C. Andersens eventyr om havfruen, der længes efter at blive en del af den jordiske verden og opgiver sin smukke stemme for at finde kærligheden på land.
 
 
Musikken er komponeret af Oscar- og Golden Globe-vinderen Alan Menken, som blandt andet også stod bag musikken til Aladdin.
 
Musicalen havde Broadway-premiere 10. januar 2008 og har efterfølgende været opsat i USA samt i Rusland, Holland og Japan. Og til sommer kommer turen så til Danmark for anden gang, da musicalen blev opført tilbage i 2011 i byerne Holstebro, Aalborg, Aarhus og Esbjerg.
 
'Den Lille Havfruen'-musicalen fra da den kørte på Broadway.
 
Fredericia har været i økonomisk uføre efter et år med Aladdin og mange andre forestillinger, som samlet gav et underskud på knap syv millioner kroner og førte til, at Fredericia Kommune bevilliget et lån til teateret på næsten 10 millioner kroner.
 
Denne gang har en lokal virksomhed dog stillet en underskudsgaranti, og dermed er der ingen fare for lignende hændelse, siger Søren Møller.
 
Kilde: dr.dk

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Fredericia Teater opsætter endnu en Disney-musical

Fredericia Teater har i dag holdt pressemøde, hvor de afslørede en helt ny Disney-musical, som får premiere på teateret i efteråret 2016.

Havfruen forlænges i Operaen

Efter at "Aladdin - The musical" blev et kæmpe hit på Fredericia Teater og Operaen, valgte teateret at fortsætte succesen med Disney-musicalen "Den Lille Havfrue". Salget af billetter er gået så godt, at forestillingen nu har fået flere spilledage.

Teater med millionunderskud klar med ny Disney-satsning

Trods et år med gedigent underskud er Fredericia Teater ikke færdig med at satse stort. Snart kommer en ny musical på størrelse med succesen Aladdin.

Teater sagsøgt af Disney: Reddet af lån fra kommunen

To kæmperegninger for musicalen Aladdin har truet med at lukke Fredericia Teater, men nu kommer kommunen til undsætning med et millionlån.

Disneys Aladdin-musical får Europa-premiere i Fredericia

Den store Disney-succes Aladdin får Europa-premiere som musical på Fredericia Teater den 4.oktober i år.

Havfruen går i land i Danmark

Det Ny Teater i København har haft god succes med den danske opsætning af musicalen Mary Poppins. Og allerede igen til næste år kommer endnu en musical fra Disney til Danmark, nemlig Den Lille Havfrue.