Broadway har fået en ny konge

Nyheder
Disneys 'The Lion King'-musical er nu officielt kongen på Broadway. Tidligere på ugen kom det frem, at den meget populære musical nu er den mest billetsælgende musical nogensinde.

The Lion King kom op på 1 mia. indtjente dollars i billetindtægter sidste efterår, og i sensommeren i år fik Disneys musical Phantom of the Opera væk fra sin længere stående første plads.
 
Phantom of the Opera er med sin Broadway-premiere i 1988, stadig det længst kørende show i Broadways historie, og har tjent 6 mia. dollars. The Lion King, som debuterede på Broadway i 1997, kan nu prale med en verdensomspændende indtjening på over 6,2 mia. dollars.

"Det er svært ikke at blive følelsesmæssigt på denne erkendelse af showet effekt", udtaler Thomas Schumacher, præsident hos Disney Theatrical Productions.
"Vores mål (i 1997), var at fortælle historien rent og teatralsk, så publikum kunne mærke det i deres hjerte. Og den dag i dag, er det den oplevelse publikum har uanset om de ser showet i Madrid, Sydafrika, Tokyo eller Broadway. Det er vi meget stolte af."
 
Tom Schumacher

Den langvarige Disney-musical, der er baseret på den animerede Disney-film af samme navn, åbnede på New Yorks New Amsterdam Theatre i 1997. I 2006 flyttede musicalen til Minskoff Theatre på Broadway.

Kilde: latimes.com


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

'Aladdin' bliver Disney's næste teaterstykke

Efter scene-succeserne "Løvernes Konge", "Den Lille Havfrue" og "Skønheden & Udyret" bliver "Aladdin" den næste Disney-film i rækken til at blive omdannet til teaterstykke.

Disney vil lave "Lilo & Stitch The Musical"

Der er åbenbart ingen grænser for, hvor mange af deres animerede film der kan laves om til teater-opsætninger hos Walt Disney. Nu skal historien om det blå rumvæsen der styrter ned på Hawaii laves som musical.

2010 var rekordår for Løvernes Konge-musical

Løvernes Konge har vist sig at være mere indbringende som teater-stykke end som tegnefilm. I London alene blev opsætningen set af over 820.000 mennesker sidste år, og på verdensplan har den prisvindende musical indbragt Disney-koncernen godt 24 milliarder kroner - det er over fem gange så meget som filmen tjente i biograferne.

Toy Story 3 på skøjter

Disney/Pixar bringer nu Toy Story legetøjet ud på den kolde is med det nyeste "Toy Story 3 On Ice"-show der havde premiere i går i USA.

Løvernes Konge-musicalen hitter stadig i London

I anledning af Løvernes Konge-musicalens 10 års jubilæum i London afsløre Disney, for første gang, West End's indtjeninger på 'The Lion King'.

Løvernes Konge indtager Las Vegas

Hit-musicalen, Løvernes Konge, skal opføres i Las Vegas. Det bliver første gang Disney's teater-division skal levere top-underholdning til luksus-hotellerne på The Strip.