Disneys Oscar-nomineringer

Nyheder
Alle de nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og Disney er godt repræsenteret i en del af kategorierne.

Seks spillefilm fra Disney er til at finde blandt dette års Oscar-nominerede, og nogen af disse film er blevet nomineret i samme kategori, så der bliver kamp til stregen. Disneys nomineringer ser således ud:

Bedste animationsfilm: Big Hero 6
Bedste kvindelige birolle: Meryl Streep i Into the Woods
Bedste kostumedesign: Maleficent og Into the Woods
Bedste make-up: Guardians of the Galaxy
Bedste produktionsdesign: Into the Woods
Bedste visuelle effekter: Guardians of the Galaxy og Captain America: The Winter Soldier
Bedste animerede kortfilm: Feast

Se klip fra Disney-kortfilmen Feast:

Den måske vigtigste kategori for Disney ved Oscaruddelingen er Bedste animationsfilm, hvor der er masser af konkurrence fra de nominerede som er Æsketroldene, The Tale of the Princess Kaguya, Sangen fra havet og Sådan træner du din drage 2.

Kilde: kino.dk, youtube.com, oscar.go.com


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneys Oscar-nomineringer anno 2017

De nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og Disney er godt repræsenteret i de forskellige kategorier. Se nomineringerne her.

Disneys Oscar-nomineringer anno 2016

De nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og Disney er repræsenteret i en del af de tekniske kategorier. Se nomineringerne her.

Disney vandt to Oscars

De meget eftertragtede Oscar-statuetter er nu blevet delt ud, og Disney vandt to hjem; nemlig for Bedste animationsfilm og Bedste animerede kortfilm.

Disney får den kolde Oscar-skulder

Alle de nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og for første gang i mange år, er Disney meget svagt repræsenteret.

"Toy Story 3" nomineret til en Oscar for bedste film

Disney og Pixar er nu på nippet til at vinde den fornemmeste filmpris i verden i den mest prestigefyldte kategori. "Toy Story 3" blev i dag nomineret til årets bedste film. Disney fik i alt 11 nomineringer. Se dem alle her.

Oscar'ernes Herre

Ingen person i filmhistorien har vundet så mange Oscar-statuetter som Walt Disney. I løbet af hans 44 år lange karriere vandt han intet mindre end 26 Oscars og nåede at blive nomineret hele 59 gange.