Disney vandt to Oscars

Nyheder
De meget eftertragtede Oscar-statuetter er nu blevet delt ud, og Disney vandt to hjem; nemlig for Bedste animationsfilm og Bedste animerede kortfilm.

De to Oscar-statuetter indenfor animations-kategorierne er gået til Disneys Big Hero 6 (Bedste animationsfilm) og Feast (Bedste animerede kortfilm).

At Big Hero 6 vinder prisen for Bedste animationsfilm kommer dog lidt bag på visse folk, da DreamWorks' Sådan træner du din drage 2 vandt for bedste animerede feature, bedste instruktør, bedste karakter i en animeret feature og bedste klipning i en animeret film ved årets Annie Awards i USA, og blev dermed betragtet som frontløber til at vinde en Oscar.

Producer Roy Conli og instruktørerne Don Hall og Chris Williams med deres nyvudne Oscars for 'Big Hero 6'.

Disneys Into the Woods, Maleficent, Guardians of the Galaxy og Captain America: The Winter Soldier var også nomineret til en eller flere Oscars, men måtte desværre gå tomhændet hjem.

Trailer til Disneys Oscar-vindende kortfilm Feast:

Den nu Oscar-vidende film, Big Hero 6, vises stadigvæk i de danske biografer sammen med kortfilmen Feast.

Kilde: oscar.go.com, filmz.dk


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneys Oscar-nomineringer anno 2017

De nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og Disney er godt repræsenteret i de forskellige kategorier. Se nomineringerne her.

Disneys Oscar-nomineringer anno 2016

De nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og Disney er repræsenteret i en del af de tekniske kategorier. Se nomineringerne her.

Disneys Oscar-nomineringer

Alle de nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og Disney er godt repræsenteret i en del af kategorierne.

Disney får den kolde Oscar-skulder

Alle de nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og for første gang i mange år, er Disney meget svagt repræsenteret.

"Toy Story 3" nomineret til en Oscar for bedste film

Disney og Pixar er nu på nippet til at vinde den fornemmeste filmpris i verden i den mest prestigefyldte kategori. "Toy Story 3" blev i dag nomineret til årets bedste film. Disney fik i alt 11 nomineringer. Se dem alle her.

Oscar'ernes Herre

Ingen person i filmhistorien har vundet så mange Oscar-statuetter som Walt Disney. I løbet af hans 44 år lange karriere vandt han intet mindre end 26 Oscars og nåede at blive nomineret hele 59 gange.