Fredericia Teater opsætter endnu en Disney-musical

Nyheder
Fredericia Teater har i dag holdt pressemøde, hvor de afslørede en helt ny Disney-musical, som får premiere på teateret i efteråret 2016.

Fredericia Teater har tidligere opsat Disney-musicalerne 'Aladdin' og 'Den lille havfrue', og nu er turen kommet til 'Klokkeren fra Notre Dame'. Musicalen bygger på Disney-tegnefilmen fra 1996, som endvidere er baseret på Victor Hugos klassiske roman fra 1831. Publikum kan forvente at høre tegnefilmens oscarnominerede musik, men også nye sange skrevet af filmens komponister Alan Menken og Stephen Schwartz.

Teaterchef Søren Møller fra Fredericia Teater siger:

"Det er med stor glæde og stolthed, at vi kaster os ud i endnu et nyt stort Disney-eventyr. Musicalen er en klar personlig favorit, både hvad angår den fantastiske musik og den fremragende historie, og Fredericia er det første sted uden for USA, hvor denne udgave af forestillingen får lov til at spille. Både på Fredericia Teater og på Det Kongelige Teaters Gamle Scene omdannes scenerummet, så oplevelsen bliver mere spektakulær og nærværende end nogensinde. Hele Danmark kan glæde sig til endnu en musical ud over det sædvanlige."

Disney-koncernen glæder sig også over samarbejdet. Felipe Gamba, direktør for International Strategy, der er i Fredericia i forbindelse med pressemødet siger:

"Det, der startede med "Aladdin - The Musical" i 2012 og blev efterfulgt af "Den lille havfrue - The Musical" i 2014, har udviklet sig til et evigt frugtbart samarbejde med Fredericia Teater. I takt med at vi løbende hos Disney laver flere og flere musical-versioner af vores populære titler, er vi lykkelige over at se dem materialisere sig i friske, nye versioner i topkvalitet og med et fremragende ensemble på Fredericia Teater. Vi glæder os utroligt meget til et nyt spændende samarbejde om "Klokkeren fra Notre Dame - The Musical"."

Felipe Gamba fra Disney.

Og Country Manager hos The Walt Disney Company Nordics, Casper Bjørner, supplerer:

"Med de to succesfulde musicalproduktioner som Disney har samarbejdet med Fredericia Teater om, er det virkelig lykkedes at få publikum ind i teatret. Liveoplevelsen er et vigtigt satsningsområde for Disney i Norden, og at vi med samarbejdet med Fredericia Teater leverer liveoplevelser af høj international standard, gør det til en ubetinget fornøjelse at være med til nu også at give "Klokkeren fra Notre Dame- The Musical" skandinavienspremiere i Danmark."

Casper Bjørner

I den kommende tid vil Fredericia Teater afholde auditions på det store cast til forestillingen. Men allerede i dag kan det afsløres, at den centrale titelrolle som den pukkelryggede klokker Quasimodo bliver spillet af Lars Mølsted.

Lars Mølsted er uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2010 og har siden 2011 været skuespiller ved Fredericia Teater. Som medlem af teatrets ensemble har han medvirket i flere end 15 forestillinger, bl.a. "The Last Five Years", som han modtog Reumerts Talentpris for i 2012, samt "Avenue Q", "Ole Lukøje" og senest "Shu-bi-dua - The Musical".

"Klokkeren fra Notre Dame - The Musical" får Skandinavienspremiere i Fredericia 14. oktober 2016 og kan efterfølgende ses på Det Kongelige Teaters Gamle Scene fra den 23. juni 2017. Billetsalget begynder mandag 16. november - i år.

Kilde: fyens.dk, kolding.lokalavisen.dk, politiken.dk


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Havfruen forlænges i Operaen

Efter at "Aladdin - The musical" blev et kæmpe hit på Fredericia Teater og Operaen, valgte teateret at fortsætte succesen med Disney-musicalen "Den Lille Havfrue". Salget af billetter er gået så godt, at forestillingen nu har fået flere spilledage.

Den Lille Havfrue afløser Aladdin-succes

Først kom Aladdin - nu følger Den Lille Havfrue. Fredericia Teater og Disney går sammen om endnu en musical, som også skal opføres i Operaen i København.

Teater med millionunderskud klar med ny Disney-satsning

Trods et år med gedigent underskud er Fredericia Teater ikke færdig med at satse stort. Snart kommer en ny musical på størrelse med succesen Aladdin.

Teater sagsøgt af Disney: Reddet af lån fra kommunen

To kæmperegninger for musicalen Aladdin har truet med at lukke Fredericia Teater, men nu kommer kommunen til undsætning med et millionlån.

Disneys Aladdin-musical får Europa-premiere i Fredericia

Den store Disney-succes Aladdin får Europa-premiere som musical på Fredericia Teater den 4.oktober i år.

'Aladdin' bliver Disney's næste teaterstykke

Efter scene-succeserne "Løvernes Konge", "Den Lille Havfrue" og "Skønheden & Udyret" bliver "Aladdin" den næste Disney-film i rækken til at blive omdannet til teaterstykke.