Disneys Oscar-nomineringer anno 2016

Nyheder
De nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og Disney er repræsenteret i en del af de tekniske kategorier. Se nomineringerne her.

Kun tre spillefilm fra Disney er til at finde blandt dette års Oscar-nominerede, til gengæld er den ene af de to film blevet nomineret i lang række kategorier. Disneys nomineringer ser således ud:

Bedste animationsfilm: Inderst Inde
Bedste originale manuskript: Inderst Inde
Bedste redigering: Star Wars: The Force Awakens
Bedste musik: Star Wars: The Force Awakens
Bedste lydredigering: Star Wars: The Force Awakens
Bedste lydmiks: Star Wars: The Force Awakens
Bedste visuelle effekter: Star Wars: The Force Awakens
Bedste kostumedesign: Eventyret om Askepot
Bedste animerede kortfilm: Sanjay's Super Team

Se klip fra Pixar-kortfilmen Sanjay's Super Team:

Den måske vigtigste kategori for Disney ved Oscaruddelingen er Bedste animationsfilm, hvor Pixar's Inderst Inde skal kæmpe imod Anomalisa, Boy and the World, F for Får: Filmen og When Marley Was There.

Oscar-statuetterne uddeles den 28. februar.

Kilde: oscar.go.com, youtube.com


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneys Oscar-nomineringer anno 2017

De nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og Disney er godt repræsenteret i de forskellige kategorier. Se nomineringerne her.

Disney vandt to Oscars

De meget eftertragtede Oscar-statuetter er nu blevet delt ud, og Disney vandt to hjem; nemlig for Bedste animationsfilm og Bedste animerede kortfilm.

Disneys Oscar-nomineringer

Alle de nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og Disney er godt repræsenteret i en del af kategorierne.

Disney får den kolde Oscar-skulder

Alle de nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og for første gang i mange år, er Disney meget svagt repræsenteret.

"Toy Story 3" nomineret til en Oscar for bedste film

Disney og Pixar er nu på nippet til at vinde den fornemmeste filmpris i verden i den mest prestigefyldte kategori. "Toy Story 3" blev i dag nomineret til årets bedste film. Disney fik i alt 11 nomineringer. Se dem alle her.

Oscar'ernes Herre

Ingen person i filmhistorien har vundet så mange Oscar-statuetter som Walt Disney. I løbet af hans 44 år lange karriere vandt han intet mindre end 26 Oscars og nåede at blive nomineret hele 59 gange.