De første reaktioner på 'Vaiana'

Nyheder
Disneys 'Vaiana' rammer de amerikanske biografer om under to uger, og de første anmeldelser af filmen er allerede klar.

De første anmeldelser af filmen er dukket op, og de amerikanske anmeldere har mange fine ting at omkring, men de mener også at filmen har sine svage sider. Indiewire skriver f.eks.: "Moana tumler med halvfærdige ideer, hvilket måske afspejler mængden af mennesker involveret i filmens direktion."

Hertil mener The Guardian at; "Historien tager nogle behageligt bizarre drejninger ... Det er bedst ikke at give for meget væk - men det faktum, at der ikke er så meget andet at give væk af er der, hvor Vaiana falder fladt."

Et element i historien der dog får særlig meget ros, er det faktum at filmens hovedperson, Vaiana, ikke er på udkig efter den store kærlighed. Til det skriver avisen Variety: "En af Disneys mest markante heltinder: I stedet for at vente på sin prins (eller en anden) til at komme, så tager Moana kontrol over sin egen skæbne."

På dette punkt er Screen International helt enig og skriver: "Det er ikke desto mindre forfriskende at se en hovedperson, der ikke bare er ressourcestærk, men også er mere optaget af at redde dagen end at blive forelsket."

Filmens animation er et af de elementer der får rigtig mange positive ord med på vejen. I sin anmeldelse af filmen skriver The Hollywood Reporter: "Den betagende smukke animation bryder frisk visuel grund. Ved at lade det naturlige lys fra solen og månen informere stort set alle teksturerede billeder, kan filmen prale af baggrunde, der er oversvømmet i selvlysende grønne områder og flimrende blå vand."

Entertainment Weekly fortsætter i samme banen med de positive ord: "Animationen er fantastisk, uanset om det er fremvisning af frodige landskaber eller en forfløjne kokos-pirat actionsekvens, der føles som 'Mad Max: Fury Road' på det åbne hav."

Musikken i Vaiana får også nogle ord med på vejen, og på det punkt har det været svært for anmelderne, at lade være med at sammenligne med sangene fra Frost. F.eks. skriver The Hollywood Reporter: "Hvis 'You’re Welcome' og 'How Far I’ll Go' ikke er lige så iørefangende som 'Frost's 'Do You Want to Build a Snowman' og 'Let It Go,' så er de meget tæt på."

Entertainment Weekly er meget enige med The Hollywood Reporter og skriver: "Der er ikke nødvendigvis en øjeblikkelig 'Let It Go'-ligende sang ... Cravalho viser hendes sangstemme med 'How Far I’ll Go' der leverer den klassiske 'Jeg vil have'-sang fra Disney, der bringer tankerne over på 'Den Lille Havfrue's 'Leve som dem' og 'Hercules' 'Jeg vil finde vej'."

The Wrap mener til gengæld, at filmen kun har en mindeværdig sang: "Den eneste sang, der dukker op som en sang man skal høre først er 'You’re Welcome', Maui's selvglade og selvrosende hymne."

Udover at sammenligne sangene i Vaiana med dem fra Frost, så har anmelderne heller ikke kunne lade være med at sætte Vaiana op i mod nogle af Disneys andre succeser.

Til det punkt skriver The Guardian; "Disney har sat en høj standard på det sidste. 'Frost' trodsede sin eventyr-skabelon ved at kigge mere på søsterskab, 'Big Hero 6' skabte en smart trans-'Pacific Rim' kulturel sammensmeltning, og dette års fremragende 'Zootropolis' var både en bidsk, original komedie og en værdifuld brik i identitetspolitik. 'Vaiana' når aldrig helt disse højder."

Forbes mener til gengæld at Vaiana forsætter succesen hos Disney: "Hvis 'Frost' var Disneys endelige triumf, der omfavne dets skæbne i stil med Simba der går op mod toppen af Kongeklippen og regnen skyller fortiden væk, så føles 'Vaiana' som en sejrsrunde på racerbanen."

Vaiana får amerikansk premiere den 23. november, mens de danske biografgængere må vente til den 2. februar 2017.

Kilde: movies.com


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Ny lang trailer til 'Vaiana'

Nu er Walt Disney Animation Studios klar med en helt ny trailer til deres kommende animationsfilm 'Vaiana'. Se den her.

Første trailer til 'Moana' er ude

Efter at have gået stille med dørene i et halvt års tid, er Disney endelig klar til at give os en trailer til deres kommende animationsfilm 'Moana' (der har fået den danske titel 'Vaiana'). Se den her.

Lidt nyt om 'Moana'

Et af Walt Disney Animation Studios' næste projekter, er en film med titlen 'Moana'. Ganske vist er der lang tid til, at filmen får premiere, men allerede nu er en række oplysninger kommet frem.

Mary Poppins

Med de succesfulde sange, den banebrydende teknik, og de gode skuespillere er Mary Poppins gået hen og blevet en af Walt Disney's største triumfer. Men vejen til succes var lang, og produktionen af filmen til tider problematisk.

Kristen Bell i 'Frozen'

Der har i et stykke tid været stille omkring Disney's 'Frozen'. Men nu er den allerførste skuespiller til filmen fundet, og oven i dette er der også blevet fundet navne på nogle af de folk, som skal arbejde bag kameraet.

Disney tør Snedronningen op

Disney har prøvet i mere end 80 år at lave 'Snedronningen' om til en film, desværre uden held. Men nu lader det til, at det endelig er lykkedes.