Disney vil købe Yahoo og EA

Rygter
Gigantkoncernen Disney kan være på vej til at blive endnu større med et muligt opkøb af både Yahoo og Electronic Arts.
Gigantkoncernen Disney kan være på vej til at blive endnu større med et muligt opkøb af både Yahoo og Electronic Arts.
 
 
The Walt Disney Company er sultne efter større bidder af internetkagen, og har gennem de sidste tre år satset massivt på deres interaktive afdelinger med opkøb af flere mindre spilproducenter og softwarefirmaer samt 500 nye arbejdspladser hos Disney Interactive.
 
Og for øjeblikket er mange aktier så lave, at Disney overvejer at slå til nu. Rygterne taler kraftigt om to enorme opkøb, der vil gøre The Walt Disney Company til verdens klart største underholdningsvirksomhed (p.t. overgået af TimeWarner).
 
Et af opkøbene drejer sig om det eftertragtede Yahoo, der gentagne gange er blevet tilbejlet af Microsoft. Begge gange med afslag. Med selvom Yahoo og Disney ikke tidligere har samarbejdet på større områder, ligger de kundemæssigt tættere. Og kilder hos Disney har fortalt at der har fundet møder sted mellem de to firmaer og at "luften var god". Og til WTIA's årlige fremtidsmøde blev det spået at Disney i 2009 ville løbe med titlen "indehaver af Yahoo" og en tilføjelse af 14.000 nye medarbejdere.
 
Det andet opkøb omhandler spil-mastodonten EA (Electronic Arts) der står bag bl.a. Need for Speed, Medal of Honor, The Sims og Burnout. EA havde i år en omsætning på knap 21 mia. kr. og et enormt distributionsnet der vil være guld værd for Disneys videospil-afdeling.
 
Disneys chef Bob Iger har tidligere udtalt, at netop spilområdet er en af virksomhedens høje prioriteringer disse år. Og med et køb af EA vil Disney have en velsmurt udviklings-, marketings-, udgivelses- og distributionsmaskine er på internationalt plan sælger millioner af spil, hvoraf EA Sports er den bedst sælgende del.
 
Flere Wall Street-analytikere har dog udtalt at disse to opkøb vil være en alt for stor administrativ mundfuld for Disney, som vil bringe virksomhede i knæ. Hos The Walt Disney Company har man ikke meldt offentligt ud omkring disse rygter, men intet er blevet afkræftet.
 
 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

PIRATFEBER: "I ukendt farvand" tjener 2 mia. kr. på en uge

Piraterne er kommet for at blive. Pirates of the Caribbean: I Ukendt Farvand er den hidtil mest succesfulde af Disney's Pirates-film. Siden premieren i torsdags har kaptajn Jack Sparrow allerede plyndret over to milliarder kroner fra glade biografgængere. Og sat en ny verdensrekord.

Disney's økonomi boomer

Det seneste kvartalsregnskab for Disney-koncernen blev offentliggjort i dag. Og Andebys pengetank bugner af langt flere penge end økonomerne havde regnet med. Både forlystelsesparker, film, legetøj og tv-kanaler er en guldrandet forretning for The Walt Disney Company.

Pirat-legetøj skovler penge ind til Disney

"Pirates of the Caribbean"-filmene tjener ikke kun penge i biografer og på DVD'er. Siden den første film så dagens lys i 2003 har Disney's pirat-univers været en sand guldmine. Salg af "Pirates"-merchandise har nu rundet 8,6 milliarder kroner.

Disney-boss scorer 31 millioner kroner i lønforhøjelse

Bog Iger er direktør for verdens største underholdningsvirksomhed og chef for over 175.000 mennesker over hele kloden. Og når virksomheden så tilmed tjener flere penge end nogensinde før, udløser en lønstigning der kan få de fleste almindelige lønmodtagere til at blegne. Se her hvor meget Disney's topchef tjente i alt i 2010.

Sådan bruger Disney deres milliarder

The Walt Disney Company omsætter for cirka 200.000.000.000 kroner om året. Se her hvad de går og bruger formuen på for tiden.

Tarantino-filmselskab skrottes af Disney

Film med vold, sex og stoffer, som fx Håndlangerne, Pulp Fiction og Kill Bill, går ikke så godt i spænd med navnet "Disney". Derfor købte Disney for år tilbage filmselskabet Miramax Films til at lave den slags for sig. Nu har Disney valgt at sælge Miramax.