1938: Walt Disney' mor død af giftgas

Nyheder
LA Times har digitaliseret deres enorme arkiv, og et eksemplar af avisen fra 1938 fortæller hidtil ukendte detaljer om Walt's mors død.
LA Times har digitaliseret deres enorme arkiv, og et eksemplar af avisen fra 1938 fortæller hidtil ukendte detaljer om Walt's mors død.
 
 
Efter at LA Times i foråret gjorde det meste af deres historiske arkiv offentligt tilgængeligt, er det væltet frem med historier der for længst var gået i glemmebogen. Og nu er en amerikansk forfatter faldet over denne artikel der kaster lidt mere lys over hvordan Flora Disney (Walt Disney's mor) døde i 1938.
 
Ifølge artiklen omkom Flora på grund af et gasudslip i det hjem, Walt havde købt til sine forældre i anledning af deres guldbryllup. Walt's far, Elias, besvimede men reddede livet, da en husholderske fandt ægteparret livløse i sengen og ringede efter en ambulance.
 
Walt var på dette tidspunkt 37 år og ved at etablere sig som et forholdsvist kendt navn i de amerikanske hjem, primært på grund af hans skabelse af Mickey Mouse 10 år forinden.
 
Kilde: LA Times

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

En stor kvindestemme er gået bort

Stemmeskuespilleren June Foray er død i en alder af 99 år. I løbet af hendes mere 70 år lange karriere har hun været stemmen bag nogle af animationens mest kendte figurer.

Disney-legenden Robert Sherman begravet og hyldet

Sangskriveren bag nogle af Disneys mest elskede sange på film og i forlystelsesparker er død og i dag blev han offentligt begravet i Culver City i USA.

FOTOSERIE: Walt Disneys Disneyland

Af alle Disneys 11 forlystelsesparker spredt ud over hele verden, er der kun ét sted, hvor ophavsmanden selv satte sine fødder. Nemlig Disneyland i Californien. Her er en samling farvefotos af Walt Disney i sit eget hjemmelavede legeland.

Oscar'ernes Herre

Ingen person i filmhistorien har vundet så mange Oscar-statuetter som Walt Disney. I løbet af hans 44 år lange karriere vandt han intet mindre end 26 Oscars og nåede at blive nomineret hele 59 gange.

Den sidste store Disney er død

I går var det 43 årsdagen for Walt Disney's død. Og i dag mistede vi hans nevø Roy E. Disney der i årevis har kæmpet for sin onkels navn, ære og virksomhed.

"Onkel Walt" fylder 108 år

Hvis Walt Disney (eller Walter Elias Disney, som han rigtig hedder) stadig var i live, ville han have fejret sin 108. fødselsdag i dag. I den anledning bringer vi en række sjældne billeder af manden bag magien. Billederne er for nylig blevet gravet frem af magasinet Life's gamle arkiver i USA.