Rekordmange Oscar-nomineringer til Wall-E

Nyheder
Nomineringerne til dette års Oscar-uddeling byder blandt andet på en historisk rekord til Pixar og Disney. Sidste års Wall-E er nomineret til flere Oscars end nogen anden animationsfilm nogensinde.
Nomineringerne til dette års Oscar-uddeling byder blandt andet på en historisk rekord til Pixar og Disney. Sidste års Wall-E er nomineret til flere Oscars end nogen anden animationsfilm nogensinde.
 
 
I alt blev Pixar og Disney nomineret til otte Oscars med filmene Wall-E, Bolt og kortfilmen Presto. Og Wall-E's seks nomineringer er historisk mange for en animationsfilm. Men som sædvanen tro blev en animationsfilm heller ikke denne gang nomineret i hverken kategorien for Årets Bedste Film eller i instruktørkategorien, trods Wall-E's status som den bedst anmeldte film i 2008.

Walt Disney Pictures blev nomineret i følgende kategorier:
  • Årets Bedste Animerede Film: Wall-E, Bolt
  • Bedste Originale Screenplay: Wall-E
  • Bedste Lydredigering: Wall-E
  • Bedste Lydmixing: Wall-E
  • Bedste Originale Filmmusik: Wall-E (Thomas Newman)
  • Bedste Originale Sang: Wall-E ("Down to Earth", Peter Gabriel og Thomas Newman)
  • Bedste Animerede Kortfilm: Presto

Presto (2008).


Hos Pixar og Disney havde man naturligvis håbet på, at Wall-E ville få en chance for at vinde prisen for Årets Bedste Film til dette års udgave af Oscar-ceremonien. Men selvom dette dog ikke blev tilfældet, var Wall-E's instruktør, Andrew Stanton, mere end tilfreds da nomineringerne blev offentliggjort i sidste uge. Han siger i en pressemeddelelse:

"Vi er ekstatiske og taknemmelige for Akademiets generøse anderkendelse af Wall-E."
 
Den 81. årlige Oscar-uddeling finder sted i Kodak Theater i Hollywood d. 22. februar og bliver blandt andet vist på TV2 Film.
  • Se listen over alle Disney's Oscars for animerede film her.
  • Se listen over Wall-E's øvrige awards her.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disney får den kolde Oscar-skulder

Alle de nominerede til dette års Oscar-uddeling er netop blevet offentliggjort, og for første gang i mange år, er Disney meget svagt repræsenteret.

"Toy Story 3" nomineret til en Oscar for bedste film

Disney og Pixar er nu på nippet til at vinde den fornemmeste filmpris i verden i den mest prestigefyldte kategori. "Toy Story 3" blev i dag nomineret til årets bedste film. Disney fik i alt 11 nomineringer. Se dem alle her.

Nye billeder fra 'Narnia 3' og 'Prince of Persia'

Nu er der kommet helt nye billeder til en kommende Disney-film - og en film der ikke længere er medlem af "Disney-familien".

'The Last Song' trailer

Så har Disney/Touchstone frigivet traileren til Miley Cyrus' nye film "The Last Song".

Wall-E's awards

Wall-E var en af de bedst anmeldte film i 2008. Her kan du følge robottens jagt på de mange priser og titler.

Wall-E vil vinde Oscar for Bedste Film

Det er aldrig lykkedes en animeret film at vinde en Oscar for Bedste Film. Nu gør Wall-E forsøget der kun tidligere er blevet forsøgt af Skønheden & Udyret i 1991.