Ny aftale på vej mellem DreamWorks og Disney

Rygter
Jeffrey Katzenberg, medstifter af DreamWorks og i dag chef for DreamWorks Animation, har siden 1990'erne haft et særdeles dårligt forhold til The Walt Disney Co. Alligevel lader det nu til at Disney fremover skal distribuere DreamWorks' filmproduktioner.
Jeffrey Katzenberg, medstifter af DreamWorks og i dag chef for DreamWorks Animation, har siden 1990'erne haft et særdeles dårligt forhold til The Walt Disney Co. Alligevel lader det nu til at Disney fremover skal distribuere DreamWorks' filmproduktioner.

 
I 1984 blev Michael Eisner topchef for The Walt Disney Company, og med ham fulgte Jeffrey Katzenberg der fik kontrollen over Disney's film-studier. Men da Eisner 10 år senere nægtede at forfremme Katzenberg, som han elllers havde lovet, sagsøgte Katzenberg sin arbejdsgiver og blev tvunget til at træde ud af selskabet. I stedet gik han sammen med Steven Spielberg og David Geffen og stiftede DreamWorks. Katzenberg gjorde det til sit store projekt at være en torn i siden på Disney, hvilket lykkedes i stor stil da DreamWorks-filmen 'Shrek' formåede at gøre grin med Disney's måde at lave tegnefilm på og samtidig overhale Løvernes Konge i biografindtægter.


Jeffrey Katzenberg sammen med sin største succes udenfor Disney-
studierne: Shrek.

Hos DreamWorks har det altid været ligestillet med højforræderi, hvis en medarbejder valgte at rykke sin karriere over til Disney-studierne. Og luften har da også altid været kold mellem DreamWorks-stifterne og den tidligere Disney-chef Michael Eisner. Men nu har Disney fået en ny leder, Bob Iger. Og Iger er langt bedre til at bygge broer, forhandle og smøre sine venner og fjender. Det var også derfor man under Barack Obama's indsættelse som USA's præsident kunne se Bob Iger sidde skulder ved skulder med rivalen Steven Spielberg.


Stifterne af DreamWorks (fra venstre: David Geffen,
Jeffrey Katzenberg og Steven Spielberg).
 
Da DreamWorks i efteråret skulle finde en ny distributionspartner, faldt valget i første omgang på Universal, som gennem lang tid har haft et godt forhold til DreamWorks i almindelighed og Spielberg i særdeleshed. Men da DreamWorks krævede mindst 100 mio. dollars ekstra i lommen for at få aftalen i hus, trak Universal stikket ud. Til Disney's held. For nu har DreamWorks meddelt pressen at de er gået i dialog med Disney om at distribuere DreamWorks' film. Højtstående ansatte hos begge parter siger, at en endelig aftale mellem de to tidligere ærkefjender kan offentliggøres allerede på mandag.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Brave får ny instruktør?

Brenda Chapmans instruering af 'Brave' ville gøre, at hun blev den første kvindelige instruktør hos Pixar. Men nu forlyder det, at 'Brave' får en mandlig instruktør.

Snehvide filmatiseres - måske

Efter nyheden om at Pinocchio skal vækkes til live i live action, går rygterne om, at flere klassiske Disney-eventyr skal filmatiseres. Snehvide og de syv små dværge kan blive den næste i rækken.

Kæmpe 'Alice i Eventyrland'-udstilling kommer til København

Disney's hypede Tim Burton-film med Johnny Depp i hovedrollen bliver snart markedsført over hele verden. Og det kan betyde et helt unik Disney-visit i Danmarks hovedstad.

Disney indgår aftale med DreamWorks

Fremover skal Disney stå for distributionen og markedsføringen af de 6 - 7 live-actionfilm der årligt udkommer fra Steven Spielberg's DreamWorks.

2011: Det Magiske År

Af uvisse årsager har The Walt Disney Company en usædvanligt lang række initiativer der alle bliver søsat i 2011. Disneys egne folk snakker internt om, at netop dette år bliver helt særlig magisk.

Disney vil købe Yahoo og EA

Gigantkoncernen Disney kan være på vej til at blive endnu større med et muligt opkøb af både Yahoo og Electronic Arts.