Ny håndtegnet Peter Plys-film

Nyheder
Det er fire år siden vi sidst har set Peter Plys i den originale håndtegnede version. Men i 2011 vender Plys tilbage til sine rødder i sin helt egen film.
Det er fire år siden vi sidst har set Peter Plys i den originale håndtegnede version. Men i 2011 vender Plys tilbage til sine rødder i sin helt egen film.
 
 
Siden 'Peter Plys og Hafferlaffen' havde premiere i 2005, har dyrene i hundredemeterskoven været forflyttet til computeranimationen i stedet for de tidligere håndtegnede streger. Fra 2007 til 2009 har børn verden over kunne møde en CGI-Plys i Disney Channel-serien 'Mine Venner Tigerdyr & Plys'. Men nu skal den honningglade tøjbamse og hans venner være stjerner i en helt ny film - tegnet i hånden.
 
Den nye, håndtegnede Peter Plys-film har endnu ikke fået en officiel titel. Men det ligger fast at der satses på en premieredato i 2011 og at filmen bliver en såkaldt "Disney klassiker" (nummer 51 i rækken). Det betyder at 2011 bliver et travlt år for Disney. I forvejen har det Disney-ejede Pixar Animation Studios premiere på både 'Biler 2' og 'The Bear and the Bow' i det pågældende år.


Beslutningen om en håndtegnet Plys-film går fint i spænd med Disney-chef John Lasetter's ønske om at dele animationen mellem Pixar, der udelukkende skal lave computeranimerede film, og Walt Disney Animation Studios, der udelukkende skal lave håndtegnede film.
 
For cirka 1½ år siden fik Lasetter lavet et nyt logo til Walt Disney Animation Studios:

 
Logoet skulle minde både medarbejdere om publikum om Disney's arv og fortid og hvad fremtiden skal bygge på, nemlig traditionelle tegnefilm - til forskel fra Pixar's logo:
 

Det er dog endnu ikke helt slut med de computeranimerede film hos Walt Disney Animation Studios endnu. Både 'Rapunzel' (2010) og 'The King of the Elves' (2012) vil blive helt eller delvist lavet ved hjælp af computergrafik.
 
Den nye Peter Plys-film får nogenlunde samme opbygning som 'Klassikeren Peter Plys' fra 1977, hvor filmen er bygget op af en række mindre fortællinger.
 

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Skønne billeder til kortfilmen "The Ballad of Nessie"

Når Disney's kommende håndtegnede film 'Peter Plys' får premiere i biograferne vil den have følgeskab af kortfilmen 'The Ballad of Nessie'. Få her en lille forsmag på kortfilmen.

NY PLAKAT: Peter Plys som kaptajn på honninghavet

De fleste har efterhånden opdaget, at Peter Plys vender tilbage. Og med Disney's seneste plakat med bjørnens comeback-film, er der lagt op til eventyr med en overflod af honning.

'King Of The Elves' hives frem igen

Andy Harkness - en af tegnerne på Disney-filmen der røg i glemmekassen - har i et interview bekræftet at 'King Of The Elves' nu alligevel er tilbage på tegnebrættet.

Peter Plys vender tilbage til det store lærred... alligevel

I månedsvis har Disney's medarbejdere troet, at den kommende Plys-film var annulleret. Men på et nyt pressemøde sætter Disney nyt vind i sejlene. Peter Plys skal igen have et voksent publikum. En ny håndtegnet biograffilm ER på vej.

Disney satser på håndtegnede film

Efter en årrække med blikket fæstnet på computeranimerede film, vil Walt Disney Animation Studios nu satste mere massivt på de gammeldags metoder. Der skal fremover produceres én håndtegnet tegnefilm hvert 2½ år.

DEN KOMPLETTE LISTE: Walt Disney's animerede klassikere

Snehvide, Dumbo, Fantasia, Peter Pan, Den Lille Havfrue, Løvernes Konge, Tarzan, Prinsessen og Frøen. De er alle uforglemmelige Disney-klassikere. Og her kan du se den samlede kanon over alle Disney's animerede biograffilm helt tilbage fra 1937 hvor det hele begyndte.