Disneys identiske scener

Baggrund
I op til flere af Disney's klassiske tegnefilm kan man finde korte øjeblike og scener der ligner hinanden til forveksling.
I op til flere af Disney's klassiske tegnefilm kan man finde korte øjeblike og scener der ligner hinanden til forveksling.
 
Her ses f.eks. Arthur fra Sværdet i Stenen og Mowgli fra Junglebogen, der begge bliver slikket i hovedet hunde i præcis samme positur og bevægelse.
 
 
Her ses Jacob i Klassikeren Peter Plys og igen Junglebogens Mowgli gå på et træ. I begge tilfælde er træerne næste komplet identiske i form og placering.
 
Og her ses Jacob og Mowgli igen i lignende kropsholdning mens begge kaster en sten med den højre hånd og har en gren i den venstre.
 
 
Disse tilfælde med små klip der ligner hinanden kan især findes i Disney-film der havde Wolfgang Reitherman som instuktør. Wolfgang instruerede Tornerose, 101 Dalmatinere, Sværdet i Stenen, Junglebogen, Aristocats, Robin Hood, Klassikeren Peter Plys og Bernard & Bianca.
Her er en tysk YouTube-video der viser en lang række Disney-scener der minder utrolig meget om hinanden.
 
Der er bl.a. også "genbrug-scener" fra Den Lille Havfrue i Aladdin. Måden hvorpå prins Erik løfter Ariel rundt i slutningen af filmen er identisk med hvordan Aladdin håndterer Jasmin på.

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Skatteplaneten

Med Disney's 42. klassiker, Skatteplaneten, forsøgte Disney at tage en klassisk roman og få den at foregå i det ydre rum.

Tarzan

Tarzan, den 37. klassiker, blev den sidste film som i dag er er del af Disneys 2. guldalder.

101 Dalmatinere

Walt Disney's 17. klassiker, 101 Dalmatinere, blev den første tegnefilm som brugte xerografi-teknikken.

Sværdet i Stenen

Walt Disney's 18. klassiker, Sværdet i Stenen, er kendt for at være en af Disney's sjoveste tegnefilm.

Tornerose

Tornerose, klassiker nr. 16, blev det sidste eventyr der blev produceret i samarbejde med Walt Disney.

Den Lille Havfrue

Den lille Havfrue, klassiker nr. 28, blev Disney-studiernes store comeback.