Luftens Helte

Baggrund
Luftens Helte (TaleSpin) var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disneys 6. tegnefilmsserie og er fra 1990 og kørte i 2 sæsoner til 1992 og bestod af 65 afsnit.
Luftens Helte (TaleSpin) var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disneys 6. tegnefilmsserie og er fra 1990 og kørte i 2 sæsoner til 1992 og bestod af 65 afsnit.
 

 

Et af seriens kendetegn er, at flere af figurerne er løst baserede på figurerne fra Disneys tegnefilmsversion af Junglebogen. i særdeleshed Baloo: seriens pilothelt, Louie: ejeren af Baloos yndlingsbar, og Shere Khan: en industri/forretningsmastogant.

 

Mange aspekter af serien lader også til at være baseret på ABC serien Tales Of The Gold Monkey fra 1982.

Luftens Helte finder sted i Kap Suzette en havneby beskyttet af store klipper som der kun er en smal åbning imellem. Åbningen i klipperne bevogtes af Luftværet for at forhindre luftpirater i at komme til byen.

 

 
 
 
Hvornår serien finder sted bliver aldrig tydelige afgjort, men den lader til at foregå i midten eller slutningen af 30erne da helikopteren & jetmotoren er eksperimentelle opfindelser.
 
Seriens hovedrolle var i begyndelsen tiltænkt Max Motor og skulle delvist baseres på et droppet aspekt i Rip, Rap & Rup på Eventyr, nemlig at Max Motor oprindeligt ejede et luftfragtsfirma, men dette blev droppet, og Max Motor fandt senere vej til en helt anden serie.

 

I øvrigt har den kendte Joakim Von And tegner og forfatter Don Rosa skrevet 2 afsnit til serien.
 
DON ROSA

 

Serien handlede om piloten Baloos eventyr. Hans luftfragtfirma bliver opkøbt af Rebekka Clausen og omdøbt til 'Vinger til Leje'. En forældreløs dreng og tidligere luftpirat, Kim Luftskipper, knytter sig til Baloo og bliver hans navigatør. Sammen er de besætningen på Vinger til Lejes eneste fly, en modificeret Conwing L-16 kaldet Vildanden. Derfra følger serien Vinger til Leje og dets ansattes op- og nedture.

I deres eventyr stødte de ofte på en bande luftpirater ledet af Don Karnage, eller på repræsentanter fra Cembria, en parodi på Stalings Sovjet befolket af vortesvin og ledet at Oberst Lynild
 
 

 

 
Den danske teskst til introen:

 

Hahahahahahahahaha
Pas på
bom bom bom bom bom bom bom bom bom bom bom bom bom
det skal nok gå
bom bom bom bom bom bom bom bom bom bom bom bom bom
oheeyeah Luftens helte
oheeyoh luftens helte
venner gennem tykt og tyndt
oppe i det himmelblå
oheeyeah luftens helte
oheeyoh luftens helte
eventyret er begyndt
prøv om du kan hænge på
tæt på
bom bom bom bom bom bom bom bom bom bom bom bom bom
pas på min ven
bom bom bom bom bom bom bom bom bom bom bom bom bom
oheeyeah
oheeyeah
oheeyoh
oheeyoh
op i karusellen
for nu starter vi propellen
gi` den en på frikadellen

for nu letter karamellen
LUF-TENS HEL-TE

 

Se den danske intro her: http://www.youtube.com/watch?v=ZfJQ4BQ37Ls

 

Se den engelske intro her: http://www.youtube.com/watch?v=XIl5YwcO72g

 

 

Beskrivelse af figuren vi følger i serien:

 

Baloo: er hovedsageligt baseret fra Disneys Junglebogen, men med en flyverkasket og gul trøje og hænder med fire fingre i stedet for Junglebogs-Baloos kløer. Selvom han er doven og upålidelig er han også en udmærket pilot som er i stand til at udføre store vovestykker i luften og har modet til at gøre det. Nogle af hans kendetegn fra Junglebogen er kommet med i serien, deriblandt at Kim kalder ham "Bamsebjørn", hvilket er et kælenavn som Mowgli gav ham. På engelske hedder han også Baloo og han danske stemme er af Kjeld Nørgaard.

Kim Luftskipper:  en forældreløs bjørn, og tidligere luftpirat. Kim ser Baloo som en faderfigur, og flyver oftest som Vildandens navigatør. På engelsk hedder han Kid Cloudkicker og hans danske stemme er af Laus Højbye.

Rebekka Clausen: er en skarpsindig og til tider hensynsløs forretningskvinde som køber Baloos luftfragtselskab og hans fly, hvormed hun skaber luftfragtfirmaet Vinger til Leje. Kan til tider være meget temperamentfuld; ofte er det Baloos dovenskab og meget liberale holdning til sit ansvar som får hende til at miste besindelsen. På engelsk hedder hun Rebecca Cunningham og hendes danske stemme er af Vibeke Dueholm.

Molly Clausen: Rebekkas datter. som ikke er bange for at sige sin mening. Molly har gul pels og leger somme tider at hun er Supertøsen (heltinden i et populært børneprogram i radioen) mens hun er ude på eventyr med Kim og Baloo. På engelsk hedder hun Molly Cunningham og hendes danske stemme er af Annie McKarlssen.

Vildkat: en forvirret løvesom går i typisk mekanikertøj. Han er Vinger til Lejes officielle mekaniker. Vildkat er ikke videre intelligent, men er ekstremt god til at reparere diverse udstyr - bl.a. samler han i en episode en smadret telefon på tre sekunder. På engelsk hedder han Wildcat og hans danske stemme er af Lars Thiesgaard.

Louie: er også fra Junglebogen, og ejer ø-restauranten Louies, som ligger i nærheden af, men uden for beskyttelsen af, Kap Suzette. Restauranten befolkes af Louies familie. På engelsk hedder han også Louie og hans danske stemme er af Peter Belli.
Shere Khan: en tigersom også var med i Junglebogen, men her står oprejst og går klædt i habit. Khan er en hensynsløs og ekstremt rig forretningsmand som er den absolutte økonomiske magt i Kap Suzette. Khan finder morskab i at presse små firmaer ud af markedet, og har til tider hyret luftpiraterne til at angribe sine konkurrenters fly og stjæle deres last. Interessant nok opfører Khan sig ikke altid som en direkte skurk, men lader snarere til udelukkende at være drevet af profit, snarere end en lyst til at være ond. På engelsk hedder han også Shere Khan og hans danske stemme er af Nis Bank-Mikkelsen.
Don Karnage leder af luftpiraterne og kaptajn for piraternes gigantiske luftskib Jerngribben og hans luftpirater består af Hotdog, Beton, Savtand & Skotte. På engelsk hedder han også Don Karnage og hans danske stemme er af Lars Thiesgaard.
Oberst Lynild: er leder af Cembrias militære styrker. Han regner sig selv som værende yderst berygtet og introducerer sig derfor altid med Du har måske hørt om mig? På engelsk hedder han Col. Ivanod Spigod og hans danske stemme er af Torben Zeller.
 
Også denne serie blev en stor succes, og de første 54 afsnit er da også udgivet på DVD i USA, de sidste 11 følger, men desværre er serien ikke udgivet på DVD herhjemme endnu, men en del afsnit blev i sin tid udgivet på VHS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Danmarks vigtigste aften på Disney Channel

I aften fredag kl. 17.35 afgøres det, om Danmark - og dermed Sofie fra Randers eller Leonora fra Borup - vinder My Camp Rock 2 og dermed skal lave sin egen musikvideo til Disney Channel.

De klassiske serier vender tilbage

Så er der godt nyt til dig som savner de klassiske serier, som bl.a. Chip & Chap: Nøddepatruljen, Luftens Helte og Rip, Rap & Rup På Eventyr. De vender nu tilbage på Disney Channel.

Darkwing Duck

Darkwing Duck var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disneys 7. tegnefilmsserie og er fra 1991 og kørte i 3 sæsoner til 1993 og bestod af 91 afsnit. Og blev dermed den første der brød loftet på max 65 afsnit pr. serie.

Chip & Chap: Nøddepatruljen

'Chip & Chap: Nøddepatruljen' ('Chip 'n Dale: Rescue Rangers') var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disney’s 5. Tegnefilmsserie og er fra 1989 og kørte i tre sæsoner til 1990 og bestod af 65 afsnit.

Rip, Rap & Rup på Eventyr

Rip, Rap & Rup på Eventyr var Disney's tredje animerede tv-serie og blev hurtigt en seerfavorit, også her i Danmark. Her kan du læse mere om serien og figurene.

Bubbi Bjørnene

Bubbi Bjørnene var Disney's første store animerede tv-satsning. Her kan du læse mere om baggrunden for serien, figurene, sangen om meget mere.