Disney Theatrical Productions hitter stort

Nyheder
Disney Theatrical Productions har ramt en milepæl. Der er givet næsten 20.000 tilladelser til opsætninger af Disney forestillinger.
Disney Theatrical Productions har ramt en milepæl. Der er næsten givet 20.000 tilladelser til opsætninger af Disney forestillinger.
 
Sammen med partneren 'Music Theater International', som er med til at arrangere sceneshows til både skoler og teatre over hele kloden, har Disney nu lavet omkring 100.000 Disney-forestillinger.
 
Music Theatre International arranger tre typer af teater-produktioner: først og fremmest musicals i deres fulde længde, heriblandt Skønheden og Udyret og Aida som vises til skoler og på Broadway. Selskabet laver også 60 minutter lange udgaver af stykker speciel designet til mellemskoler, og til sidst laves der 30 minutter lange teaterstykker for grundskoler.


Løvernes Konge-musicalen på Broadway.
 
High School Musical og Skønheden og Udyret, er de mest populære fuld-længde musicals, mens Aladdin står øverst på listerne hos mellemskolerne, og det dyre-relaterede show 101 Dalmatinere Kids klarer sig især godt ved det yngre publikum.
 
Disney's mest sejlivede opsætning på de skrå brædder er dog stadig Løvernes Konge. Musicalen har kørt uafbrudt siden juli 1997 og har undervejs vundet en Tony-award for bedste musical og er til det dato den bedst sælgende Disney-musical nogensinde. Showet har turneret i hele verden og solgt millioner af billetter. For øjeblikket kan man se det imponerende show i Las Vegas.


Toy Story på de skrå brædder om bord på Disney Magic-skibet.
 
For øjeblikket kan man også se en særæig Toy Story-musical der kun vises ombord på Disney's krydstogtskibe. Og til februar kan danskerne nyde opsætningen af Disney's Mary Poppins på det Ny Teater i København, hvor Skønheden & Udyret tidligere har været på plakaten.
 
Disney arbejder også på en fuld-længde teaterversion af Aladdin-filmen. 
 
Kilde: variety.com

Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Den Lille Havfrue afløser Aladdin-succes

Først kom Aladdin - nu følger Den Lille Havfrue. Fredericia Teater og Disney går sammen om endnu en musical, som også skal opføres i Operaen i København.

Teater med millionunderskud klar med ny Disney-satsning

Trods et år med gedigent underskud er Fredericia Teater ikke færdig med at satse stort. Snart kommer en ny musical på størrelse med succesen Aladdin.

Teater sagsøgt af Disney: Reddet af lån fra kommunen

To kæmperegninger for musicalen Aladdin har truet med at lukke Fredericia Teater, men nu kommer kommunen til undsætning med et millionlån.

Disneys Aladdin-musical får Europa-premiere i Fredericia

Den store Disney-succes Aladdin får Europa-premiere som musical på Fredericia Teater den 4.oktober i år.

'Aladdin' bliver Disney's næste teaterstykke

Efter scene-succeserne "Løvernes Konge", "Den Lille Havfrue" og "Skønheden & Udyret" bliver "Aladdin" den næste Disney-film i rækken til at blive omdannet til teaterstykke.

Disney vil lave "Lilo & Stitch The Musical"

Der er åbenbart ingen grænser for, hvor mange af deres animerede film der kan laves om til teater-opsætninger hos Walt Disney. Nu skal historien om det blå rumvæsen der styrter ned på Hawaii laves som musical.