Darkwing Duck

Baggrund
Darkwing Duck var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disneys 7. tegnefilmsserie og er fra 1991 og kørte i 3 sæsoner til 1993 og bestod af 91 afsnit. Og blev dermed den første der brød loftet på max 65 afsnit pr. serie.

Darkwing Duck var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disneys 7. tegnefilmsserie og er fra 1991 og kørte i 3 sæsoner til 1993 og bestod af 91 afsnit. Og blev dermed den første der brød loftet på max 65 afsnit pr. serie.


Darkwing Duck Handler om en superhelt, hjulpet af hans håndlanger og pilot Max Motor.
I hans hemmelige identitet Gunnar Gråand, bor han i en forstad "St. Canard" (eftersigende en naboby til Andeby) i sit hus med sin adoptivdatter Gåselyn, og nabo til familien Fumlefod. Darkwing Duck kæmper for at bringe balance hans begær efter berømmelse og opmærksomhed mod hans ønske om at være en god far for at Gåselyn og hjælpe med at gøre godt i St. Canard. De fleste episoder sætter disse to aspekter af Darkwing Duck’s karakter i direkte konflikt.

Darkwing Duck blev oprindeligt udviklet som et spin-off til den meget succesfulde Rip, Rap & Rup På Eventyr. Darkwing Duck blev sat i produktion omkring et halvt år inden serien sluttede. Det oprindelige koncept var Max Motor som stjerne. I stedet for kom han til at fremstå som Darkwing's håndlanger i det færdige produkt. også Gizmoand medvirker i denne, han var også en figur fra den sidste sæson af Rip, Rap & Rup På Eventyr.

I de fleste tidligere Disney Sjov serier, spillet i det mindste nogle figurer fra klassiske Disney-animation med, men Darkwing Duck gav os et helt nyt original cast.

Flere af skurkerne i serien, f.eks. Kakerlak eller Karotten minder om Batmans fjender: Jokeren og Poison Ivy.

Medlemmerne af det såkaldte FOWL minder om skurkene fra James Bond.

En tredje kategori, strøm-skurken MegaVolt, Stålnæb og Bushroot kan sammenlignes med Marvels skurke.

Ikke mindst interessant er Negaduck, Darkwing Ducks "onde tvilling", der er direkte modbydelig indstillet.
Og vi skal også lige runde Darkwing’s sjove måde at præsentere sig på over for Skurkene, der altid starter med:

Jeg er truslen der hærger om natten

Og så ellers den fuldstændig ligegyldige sætning men også den sjovest, som aldrig ens.

bl.a.

-Jeg er den plet du ikke kan få væk fra dit snavsetøj

-Jeg er den sidste cornflake i pakken

-Jeg er ligtornen der gnaver i dine søndagssko

-Jeg er batteriet, der ikke er inkluderet!

-Jeg er det forkerte nummer, der vækker dig kl. 3

Den danske tekst til introen:

En mystisk and med maske på
forsvarer lov og ret
han dukker frem af skyggen
Darkwing rammer plet
For skurkene de står på spring
men får et gok
af ham der
Darkwing Duck
når det er ved at ske
kommer D. W.
Darkwing Duck
lad os så vove fjerene
Darkwing Duck
Darkwing Darkwing Duck

han dukker op af røg og damp
og skræmmer hver en mand
hvem mon der er hjernen bag
den forklædte and
det` der bare ingen der ved
skurkene de får et gok
af ham der
Darkwing Duck
Pas på
når det er ved at ske
kommer D. W.
Darkwing Duck
lad os så vove fjerene
Darkwing Duck
alle i skurke pas nu på
Darkwing Duck

Se seriens danske intro:

Se seriens originale intro her:
 

 

Beskrivelse af figuren vi følger i serien:

Darkwing Duck/Gunnar Gråand: Seriens hovedperson som har viet sit liv til at bekæmpe kriminalitet som superhelt.
Max Motor: Darkwing Duck’s sidekick og Joakim Von Ands tidligere pilot, som tidligere havde en hovedrolle i Rip, Rap & Rup På Eventyr.
Gåselyn: er Darkwing Duck/Gunnar Gråand’s hyperaktive adoptivdatter som han adoptere efter at hende bedstefar dør, som også er ret rapkæftet, og er ikke bange for nogen ting.
Familien Fumlefod: er nabo til Darkwing Duck/Gunnar Gråand, og han hader den familie, men på mange måder kan han ikke helt undvære dem. Familien består af Far Herbert, og Moren som er en typisk amerikansk husmor, de har også 2 sønner Hubert, som er på Gåselyn alder, og de 2 er gode venner og Hubert er lidt mere tilbage holdende end Gåselyn, han har også en storbror som er lidt en bisse.

Morgana: Heks og tidligere superskurk, men blev omvendt, da hun mødte Darkwing Duck, og de er kærester i hvert fald i Morgana’s øjne.

GizmoAnd: Darkwing Ducks helte rival, og var også tidligere superhelt i Rip, Rap & Rup På Eventyr.

I løbet af serien møder Darwing Duck rigtig mange skurke, her er et udpluk af dem som han møder ofteste.

Negaduck: er Darkwings ærkefjende og dobbeltgænger, bortset fra farven på tøjet, er de ens (Negaduck’s tøj er gult).

Taurus Bulba: Darkwings måske farligeste fjende.Bulba er en kriminel geni, i pilotafsnit døde han i en eksplosion, men før serien finale, blev han genoplivet af Stålnæb, derefter som en uovertruffen cyborg kaldet "The Steerminator". på dansk stålfjæs. og flere gange i løbet af serien sammen med Stålnæb i F.O.V.L.

Megavolt: Superskurk, med en stærk præference for elektricitet, og det viste sig senere at han var en gammel skolekammerat af Gunnar Gråand.

Karotten: En botaniker, der gennem et mislykket eksperiment bliver omdannet til en omvandrende grøntsag.

Kakerlak: En tidligere legetøjsproducent, som går konkurs, og nu arbejder på at gøre hans legetøj levende, og får det til at lave bankrøverier.

Stålnæb: Top Agent i forbrydelsen organisation F.O.V.L. - Sammenslutningen af uærlighed verdens skurke.

Serien blev ikke en lige så stor succes for Disney som de tidligere serier, men sjovt nok, i dag er den serie som flest husker, og har i dag en stor fanskare.

Heller ikke denne serie er udgivet på DVD herhjemme, dog blev en del af afsnittene udgivet på VHS i sin tid. i USA er seriens to første sæsoner udgivet på DVD.
Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Danmarks vigtigste aften på Disney Channel

I aften fredag kl. 17.35 afgøres det, om Danmark - og dermed Sofie fra Randers eller Leonora fra Borup - vinder My Camp Rock 2 og dermed skal lave sin egen musikvideo til Disney Channel.

De klassiske serier vender tilbage

Så er der godt nyt til dig som savner de klassiske serier, som bl.a. Chip & Chap: Nøddepatruljen, Luftens Helte og Rip, Rap & Rup På Eventyr. De vender nu tilbage på Disney Channel.

Luftens Helte

Luftens Helte (TaleSpin) var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disneys 6. tegnefilmsserie og er fra 1990 og kørte i 2 sæsoner til 1992 og bestod af 65 afsnit.

Chip & Chap: Nøddepatruljen

'Chip & Chap: Nøddepatruljen' ('Chip 'n Dale: Rescue Rangers') var en animeret serie skabt af The Walt Disney Company, og var Disney’s 5. Tegnefilmsserie og er fra 1989 og kørte i tre sæsoner til 1990 og bestod af 65 afsnit.

Rip, Rap & Rup på Eventyr

Rip, Rap & Rup på Eventyr var Disney's tredje animerede tv-serie og blev hurtigt en seerfavorit, også her i Danmark. Her kan du læse mere om serien og figurene.

Bubbi Bjørnene

Bubbi Bjørnene var Disney's første store animerede tv-satsning. Her kan du læse mere om baggrunden for serien, figurene, sangen om meget mere.