Nyt show skal hylde Disney's skurke

Nyheder
For en gangs skyld kommer der nu et Disney-eventyr som IKKE får en lykkelig slutning. Et nyt live-show skal fejre de ondeste og mest mindeværdige af Disney's skurke.
For en gangs skyld kommer der nu et Disney-eventyr som IKKE får en lykkelig slutning. Et nyt live-show skal fejre de ondeste og mest mindeværdige af Disney's skurke.

Et nyt sceneshow skal bringe Disney's største skurke frem i rampelyset.

Selvom de altid ender med at lide et sviende nederlag til filmens helt, så har Disney's skurke efterhånden fået en stor fanskare. Og det er der ikke noget at sige til. I mange tegnefilm, har skurkene været mindst lige så mindeværdige og originale som de godhjertede hovedpersoner. Fx er skurke som Kaptajn Klo ('Peter Pan'), Ursula ('Den Lille Havfrue'), Cruella De Vil ('Aristocats') og Jafar ('Aladdin') blevet ikoner for underholdende ondskab.

Og The Walt Disney Company er godt klar over, at mange mennesker har en forkærlighed for de hjerteløse skurke. I Disneyland Paris er en hel paradevogn blevet dedikeret til skurkene.

Disney's skurke bliver tiljublet af glade Disneyland-gæster under en parade i Paris.

Og nu får skurkene deres helt eget teatershow ombord på Disney's kydstogtskibe. Den 27. maj får forestillingen "Villains Tonight!" ("Skurke I Aften!") premiere på Disney Cruise Line's skib "Disney Magic", og i starten af 2011 kan gæster der sejler med søsterskibet "Disney Dream" også opleve showet.


Disney's skurke dukker fra tid til anden op i uvante sammen-
hænge. De var fx ofte en fast del af den animerede tv-serie 'Hos 
Mickey' på Disney Channel.

"Villains Tonight!" bliver en musical for fuld udblæsning med over 35 skuespillere og en lang række af Disney's bedste ondskaber. Og selvom Disney skriver i deres pressemeddelelse, at de ikke kan garantere en "happy ending", så bliver stykket stadig omtalt som et "feel-good ekstravaganza med ondskab og mørke".

Her er en video der viser tilblivelsen af showet:


Instruktøren, Allison Narver, fortæller at skurkene i stykket bliver placeret i forskellige sjove situationer, som når Hades åbner showet med at vise publikum, at han har omdekoreret underverdenen til at være et mere muntert og "upbeat" sted. Indtil Hades får besøg af nogle spåkoner der meddeler ham, at han vil miste sin trone som underverdenens hersker, hvis ikke han får noget mere "Evil Factor". Hades beslutter sig derfor for, at samle alle de ondeste væsner der nogensinde har eksisteret, til at hjælpe ham.


To af de største Disney-animatorer nogensinde, Ollie Johnston
og Frank Thomas, skrev en hel bog om begrebet "Disney 
Skurken".

Og "Villains Tonight!" får da også besøg af skurkenes A-række. På scenen kan man bl.a. opleve Scar ('Løvernes Konge'), Hjerter Dronning ('Alice I Eventyrland'), Den Onde Dronning ('Snehvide og de Syv Små Dværge') og Disney's nyeste skud på stammen: skurken fra 'Prinsessen og Frøen', Dr. Facilier.


Dr. Facilier som han kan ses i den nye Disney-tegnefilm 'Prinsessen og Frøen'.

Hvilken Disney-skurk synes du er den bedste? Deltag i debatten her.


Kommentarer er midlertidigt deaktiveret.
Læs også

Disneys skurke til søs

Et nyt teaterstykke hylder Disneys værste filmskurke. Forestillingen kan kun ses ombord på Disneys krydstogtskibe, men allerede nu er det muligt at få et smugkig på showet her.

Vind billetter til Disney On Ice (AFSLUTTET!)

Midt i den danske isvinter lægger det fantastiske skøjteshow Disney On Ice vejen forbi Danmark. Her kan du vinde billetter til den uforglemmelige forestilling

Vind billetter til High School Musical 2: On Stage

Sidst at der blev lavet en dansk teaterversion af Disney Channel-filmen High School Musical, blev det en ren tilskuermagnet. Derfor er det ingen overraskelse, at der nu kommer en opfølger. Og også denne gang er Troy, Gabriella og alle de andre blevet oversat til dansk. Klik her og vind billetter til showet.

Vind billetter til Mary Poppins i Det Ny Teater

Musicalen der er baseret på P.L. Travers' fortællinger og Walt Disney-filmen fra 1964 kommer nu til Danmark i en enestående sceneopsætning samme sted, hvor Skønheden & Udyret tog danskerne med storm for fem år siden. Klik her og vind billetter til forestillingen.

Disney-shows invaderer Danmark

Februar byder på en hel skov af storslåede Disney-forestillinger på dansk jord. Både efterfølgeren til den succesfulde danske High School Musical-forestilling, en ny omgang Disney On Ice samt Broadways Mary Poppins-opsætning på Det Ny Teater får alle premiere denne måned. Og du kan vinde billetter til det hele.

Disney's skurke

En liste over de fleste af Disney's kendte og mindre kendte film-skurke.